Nuoret käyttävät mobiilidataa kolme kertaa enemmän kuin muut – mutta soittavat puheluita silti lähes yhtä paljon

Tekstiviestejä nuoret lähettävät noin 18 kappaletta kuukaudessa, kun muu väestö lähettää viestejä keskimäärin 35 kappaletta kuussa.

Tekstiviestejä nuoret lähettävät noin 18 kappaletta kuukaudessa, kun muu väestö lähettää viestejä keskimäärin 35 kappaletta kuussa. (Kuva Fotolia)

Tekstiviestejä nuoret lähettävät kuitenkin noin puolet vähemmän kuin muut.

MOBIILIYHTEYDET Suomalaiset 18–25-vuotiaat nuoret ovat aivan omaa luokkaansa mobiilidatan kulutuksen osalta. Ryhmä käyttää noin 30 gigaa dataa kuukaudessa, kun keskimäärin suomalaiset käyttävät kuukauden aikana noin 10 gigaa dataa. Sekin on maailman mittakaavassa poikkeuksellinen määrä.

Nuorten puhelimenkäyttö on muuttunut viime vuosina merkittävästi etenkin mobiilidatan kuluttamisen osalta. Telian datan perusteella puheluiden ja tekstiviestien määrät eivät kuitenkaan merkittävästi eroa muusta väestöstä.

– On myytti, että suomalaisnuoret eivät enää soittaisi perinteisiä puheluita. Nuoret puhuvat keskimäärin 180 minuuttia kuukaudessa, vain 10 minuuttia vähemmän kuin muu väestö. Tekstiviestejä nuoret lähettävät vähemmän kuin muut, noin 18 kappaletta kuukaudessa, kun muu väestö lähettää viestejä keskimäärin 35 kappaletta kuussa. Tekstiviestien määrä on laskenut tasaisesti vuosikymmenen alusta lähtien, kertoo liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist Telialta.

Puhelimen käyttö muuttuu vauhdilla edelleen. Kuituverkon rakentamiseen investoidaan, joten yhteydet ovat yhä enemmän kiinteän verkon kautta.

– Tulevaisuudessa järeä kiinteä verkko kasvattaa merkitystään ja kuluttajille tämä näkyy nopeina langattomina wifi-yhteyksinä kotona. Verkkoyhteyden pitää riittää kaikkien perheenjäsenten käyttöön esimerkiksi pelaamiseen ja 4K-kuvan suoratoistoon.

Nuorten aktiivinen mobiilipalveluiden käyttö näkyy myös siinä, että nuoret ovat valmiita investoimaan laadukkaisiin puhelimiin. Telian myydyimpien puhelinten listalle nousi joulukuussa 2017 valmistajien uusimpia lippulaivamalleja, kolme kärjessä olivat Apple iPhone X, Huawei Honor 9 ja Samsung Galaxy S8.

Kommentoi Facebookissa