Nuoret Leijonat avasi nihkeällä voitolla – ”Oltiin vähän kärsimättömiä kiekon kanssa”

Nuoret Leijonat pelaa MM-turnausta Edmontonissa

Nuoret Leijonat pelaa MM-turnausta Edmontonissa. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Suomi voitti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen avausottelussaan Saksan maalein 5-3.

JÄÄKIEKKO Nuoret Leijonat aloitti MM-kisaurakkansa Edmontonissa 5-3 -voitolla Saksasta. Peli oli täysin Suomen hallussa, mutta muutamat hölmöt virheet auttoivat Saksaa tekemään kavennusmaaleja.

Saksan joukkueessa oli turnauksen alla useita koronatartuntoja ja karanteenien takia joukkue joutuikin pelaamaan Suomea vastaan vain 14 kenttäpelaajalla. Siihen nähden saksalaiset laittoivat Nuoret Leijonat yllättävänkin koville.

Ensimmäisessä erässä Anton Lundell ja Aku Räty maalasivat Suomen 2-0 -johtoon. Kolmannen erän alussa Mikael Pyyhtiä teki Suomen kolmannen maalin ja peli näytti selvältä.

Saksalle annettiin sen jälkeen liikaa tilaa. Pian tilanne olikin Suomen hyväksi enää 3-2, kun Samuel Dube ja Tim Stützle pääsivät maalin makuun.

Suomi heräsi Saksan kavennusmaaleihin. Topi Niemelä ja Henri Nikkanen maalasivat Suomen muutamassa minuutissa 5-2 -johtoon. Nikkanen osui ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Suomi ei esittänyt parasta peliään. Saksan Florian Elias kavensi 3-5:een, kun Suomen peli oli aivan sekaisin.

Todellista uhkaa Saksasta ei kuitenkaan ollut estämään Suomen täyttä pistepottia. Laukaukset Suomi voitti 45-19.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli virheitä, mutta näki joukkueensa esityksessä positiivisiakin asioita.

– Kova työmäärä. Halua oli tehdä töitä ja kamppailla. Viisi maalia ja nelisenkymmentä laukausta. Maalipaikkoja saatiin luotua. Se oli hyvä, Pennanen totesi.

Negatiiviset asiat koskivat tietysti huolimattomuutta. Sitä oli pelissä aivan liikaa.

– Annettiin liikaa turnovereita. Siihen pitää kiinnittää huomiota. Oltiin vähän kärsimättömiä kiekon kanssa. Pelaajat ymmärtää asian. Ajoittain oli hyvällä mallilla, mutta tuli yksittäisiä hetkiä. Mutta se on asia, joka varmasti saadaan kuntoon, Pennanen ilmoitti.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Suomen joukkueessa oli paljon onnistujiakin.

– Hienoa, että Anton Lundell sai maalin. Varmasti auttaa häntä ja joukkuetta. Heinolan Ville on erittäin hyvä puolustaja. Hän on mennyt eteenpäin viime vuodesta. On meille hyvin tärkeä pelaaja, Pennanen sanoi.

– Mikael Pyyhtiä pelaa älykkäästi ja viisaasti. Sai tänään onnekkaan maalin. Paljon voisin mainita pelaajia, mutta tossa tulee päällimmäisenä mieleen, Pennanen jatkoi.

Pennanen antoi myös kunniaa Saksalle. Koronatartuntojen ja karanteenien takia joukkueella oli käytössään vain kolme ketjua ja viisi puolustajaa. Pennanen korosti, että kaikki tietävät, mitä haasteita moinen lähtökohta peliin tuo.

Suomi jatkaa turnaustaan sunnuntaina ottelulla Sveitsiä vastaan. Voitto siitä pelistä käytännössä varmistaisi Nuorten Leijonien jatkopaikan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestis pahassa kurimuksessa – pelit pysyvät tauolla

Kommentoi Facebookissa