Nuoret Leijonat kultamitaliehdokas Kanadassa – ”Hyökkäyspelitaitoa on paljon”

Nuoret Leijonat voitti MM-turnauksessa Edmontonissa pronssia

Nuoret Leijonat voitti MM-turnauksessa Edmontonissa 2021 pronssia. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Nuoret Leijonat aloittaa MM-turnauksen Edmontonissa tapaninpäivänä. Kanadaan joukkue matkustaa ensi viikolla.

JÄÄKIEKKO Suomen joukkue vuodenvaihteessa Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissä pelattavaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen on vahvistettu. Matkaan joukkue lähtee ensi viikon keskiviikkona.

Koronapandemian takia joukkue aloittaa kisaurakkansa Edmontonissa karanteenissa.

– Pari päivää ollaan karanteenissa omassa huoneessa. Ensi keskiviikkona 15. päivänä lennetään ja 16. sekä 17. päivänä ollaan karanteenissa. 18. ja 19. päivänä harjoitellaan ja 20. päivänä pelataan. 21. päivänä treeni ja 22. päivänä toinen peli. Sitten ollaankin joulussa ja sitten pelataan Saksaa vastaan, Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Edmontonissa pelattiin nuorten MM-kiekkoa myös vuosi sitten. Silloin olosuhteet olivat vieläkin tiukemmat.

– Ei olla niin pitkään reissussa. On helpompi siinä suhteessa. Se auttaa myös Liiga-seuroja, ettei lennetä niin aikaisin kuin viime vuonna. Lyhythän se on, mutta se on kaikille sama.

Tälläkään kerralla pelaajat eivät saa poistua kuitenkaan hotellilta kaupungille.

– Yleisö saa tulla paikan päälle. Jotain sellaista kaavailua on, että hotellissa ollaan, eikä ulos ole asiaa. Hotelliin tulee muitakin ihmisiä. En tiedä, miten ne sen eristyksen toteuttaa. Minä keskityn valmentamiseen ja viisaammat voi hoitaa sitten Covid-jutun, Pennanen kertoi kuvioista.

Viime vuonna valmistautuminen oli hankalampaa. Nyt Suomen joukkue on saanut pelata harjoitusotteluita.

– Yleisesti lähtökohta on erilainen, kun ollaan saatu pelata ja olla yhdessä. 60 pelaajaa on nähty, Pennanen kertoi.

Vuosi sitten Nuoret Leijonat voitti Pennasen komennossa MM-pronssia. Nyt joukkue on Pennasen mukaan erilainen.

– Viime vuosi oli viime vuosi ja se oli sen joukkueen tarina. Sen joukkueen liiderit olivat Anton Lundell ja Ville Heinola. Tällä joukkueella on omat johtajansa. Vähän erilainen joukkuehan se on, niin kuin kuuluukin olla. Erilaiset vahvuudet.

Pennasen mukaan vahvuudet ovat erityisesti hyökkäyspelissä. Kovan luokan hyökkääjiä joukkueessa riittää.

– Hyökkäyspelitaitoa tuossa on paljon. Jos katsoo hyökkääjiä ja miettii ylivoimarooleja ja muita. Meillä on monta pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan ylivoimaa.

Pennanen ei löydä joukkueensa muiltakaan osastoilta moitittavaa, vaikka nimekkäimmät pelaajat löytyvät hyökkäyksestä.

– Pakeista moni oli mukana jo viime vuonna. Se kokemus on yksi tämän joukkueen vahvuus. Kolme tasaista maalivahtia. Kuka sitten tulee olemaan ykkösmaalivahti. Sen aika näyttää. Hyökkäysvoima on silmiinpistävä, mutta joukkue pitää saada myös puolustamaan, jos haluaa voittaa.

Johtavia pelaajia löytyy useampia. Viime vuoden pronssimitalistien Pennanen olettaa ottavan pukukopissa johtajuutta.

– Siellä on hyviä jätkiä. Hirvosen Roni ja Puution Kappe ovat oikein hyviä liidereitä. Tietenkin Niemelän Topi näyttää pelillistä mallia. Ja Rädyn Aatut ja muut.

Suomen joukkueen seuratuin pelaaja lienee kuitenkin JYPissä sensaatiomaista syksyä pelannut Joakim Kemell. Hänestä povataan NHL:n supertähteä.

Pennanen korostaa, että nuori Kemell ei ole johtava pelaaja kopissa vielä näissä kisoissa.

– Hän on 04-syntynyt. Antaa hänen olla Joakim Kemell. Hän voi kantaa jossain muussa sitten henkistä vastuuta. En sulje sitä pois, etteikö hän voisi antaa tuloksellista vastuuta ja pelillistä vastuuta.

– Yleisesti ottaen hän on kova kilpailija. Leveli on korkea. Varmasti tulee esimerkkiä näyttämään. Mutta annetaan vielä kokeneempien pelaajien olla esillä siellä kopissa. Tuntuu uskottavammalta puhua niistä kopin liidereinä, Pennanen jatkoi Kemellistä.

Haastattelu Otto Palojärvi

Lue myös: Noora Räty -kohu varasti shown – ”Mikään joukkue ei ole kiinteä ilman kriisejä”

Suomen joukkue jääkiekon nuorten MM-kisoissa

Maalivahdit: Blomqvist Joel (Kärpät), Jatkola Juha (KalPa), Meriläinen Leevi (Kingston Frontenacs)

Puolustajat: Heimosalmi Aleksi (Ässät), Määttä Rami (Ässät), Niemelä Topi (Kärpät), Nurmi Petteri (HPK), Ottavainen Ville (JYP), Puutio Kasper (KalPa), Rafkin Ruben (TPS), Viro Eemil (TPS)

Hyökkääjät: Helenius Samuel (JYP), Hirvonen Roni (HIFK), Järventie Roby (Belleville Senators), Kapanen Oliver (KalPa), Kemell Joakim (JYP), Koivunen Ville (Kärpät), Lambert Brad (JYP), Mäenpää Juuso (KalPa), Määttä Joel (Univ. of Vermont), Nikupeteri Olli (Luleå HC), Päivärinta Sami (Lukko), Räty Aatu (Jukurit), Simontaival Kasper (KalPa), Väisänen Kalle (TPS)

Kommentoi Facebookissa