Nuoret Leijonat otti työvoiton – lohkovoitto omissa käsissä

Suomi voitti nuorten MM-jääkiekossa Latvian maalein 3-0. (Kuva Pasi Mennander / Jääkiekkoliitto)

Suomi voitti nuorten MM-jääkiekossa Latvian maalein 3-0.

JÄÄKIEKKO Suomi otti jääkiekon nuorten MM-turnauksessa Kanadan Monctonissa toisen voittonsa kukistettuaan tiukassa väännössä maalein 3-0. Tulos oli odotettu, mutta Latvia antoi Suomelle kovemman vastuksen kuin etukäteen odotettiin.

Ottelun alku oli Suomen suvereenia hallintaa. Jani Nyman ampuikin Nuoret Leijonat johtoon jo viidennellä minuutilla.

Suomen avausmaalin jälkeen Latvia antoi tasaista vastusta. Pari kertaa Latvia sai kiekon maaliviivalle, mutta kliseisesti sanottuna lähellä ei lasketa.

Toisessa erässä Niko Huuhtanen ampui suomalaiset yläputken kautta 2-0 -johtoon. Latvia taisteli tiukasti, mutta hyytyi paria minuuttia ennen loppua Konsta Kapasen päästyä maalaamaan läpiajosta tyhjiin.

Suomen hahmo oli maalivahti Jani Lampinen. Hän saavutti nollapelin 26 torjunnalla.

Latvia on viime vuosina edistynyt pelaajakehityksessään, vaikka NHL-varausten määrä ei ole maan tuotannosta oleellisesti noussutkaan. Pelaajien perusmassan taso on kuitenkin nousussa ja joukkuepelaamisen tasokin on Latvian joukkueille kehittynyt paljon.

Suomi ratkaisi torstain ottelussa voiton paremman yksilötaitonsa avulla. Marginaalit Suomen ja Latvian juniorijoukkueiden välillä ovat kuitenkin pienentyneet.

Nuoret Leijonat varmisti voitollaan jatkopaikkansa. Uudenvuodenaattona kello 23 Suomen aikaa Suomi pelaa Yhdysvaltoja vastaan ja taistelee siinä ottelussa lohkovoitosta.

Slovakia voitti keskiviikkona Yhdysvallat yllättäen 6-3. Se ottelu paransi Suomen osakkeita lohkovoittomahdollisuuksien kannalta huomattavasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat löysi ryhtiä – Slovakia kumoon MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa