Nuoret miehet säikäyttivät koiria ampumalla raketin – poliisi kehottaa saapumaan nuhdeltavaksi

Pelkäävälle koiralle kannattaa järjestää muuta puuhaa rakettien ampumisen ajaksi.

Vaikka koira ei muutoin pelkäisi kovia ääniä, voi läheltä ammuttu raketti säikäyttää sen. (Kuva Fotolia)

Nuorukaiset juoksivat paikalta pakoon, jäämättä selvittämään asiaa.

ILOTULITTEET Kuopiossa Rastaantien puistossa kaksi nuorta miestä ampui raketin tiistaina 29.9.2020 klo 22.20. Vieressä olleet koiranulkoiluttajat ja koirat säikähtivät vajaan 10 metrin päässä räjähtänyttä ilotulitetta. Vahinkoa ei onneksi aiheutunut.

Nuorukaiset juoksivat paikalta pakoon, jäämättä selvittämään asiaa. Heidän tuntomerkkinsä ovat poliisilla tiedossa. Jos omatunto soimaa, nuorukaiset voivat ilmoittautua Kuopion poliisille nuhdeltavaksi. Sakkoa ei välttämättä anneta.

Ilotulitteiden käyttäminen on perinteisesti ollut sallittua uuden vuoden, ja nykyään myös niin sanottujen venetsialaisten aikana viranomaismääräysten mukaisesti. Taajamassa viranomaiset usein rajaavat alueita, joissa ilotulitteita ei saa ampua. Venetsialaisilla tarkoitetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävää mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa.

Muuna aikana ilotulitteiden yksityisestä käytöstä on tehtävä ilmoitus paikalliselle pelastuslaitokselle viimeistään viisi vuorokautta ennen ilotulitteiden ampumista. Viranomaiset antavat asiassa tarpeen mukaan lisätietoa. Hätäraketteja ei saa ampua kuin todellisessa hädässä.

Lue myös: Suomalaistutkimus koirien arkuuksista ja ahdistumisista – espanjanvesikoirat ovat arimpia, bordercolliet tuijottavat pakonomaisesti

Kommentoi Facebookissa