Vastustaja aivan eri tasolla – KuPSilla ei mitään jakoa Romaniassa

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

Romanialainen CFR Cluj voitti KuPSin 3-1 Eurooppa-liigan karsinnan playoff-kierroksella. Suomalaisjoukkueiden eurofutispelit ovat tältä kaudelta ohi.

JALKAPALLO Kuopion Palloseuran hienosti sujunut taival Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi playoff-kierrokselle. CFR Cluj voitti Romanian toiseksi suurimmassa kaupungissa Cluj-Napocassa torstaina pelatun ottelun helposti 3-1 ja eteni Eurooppa-liigan lohkobvaiheeseen.

KuPS oli voittanut aiemmissa karsintapeleissään Kuopiossa slovakialaisen Slovan Bratislavan ja liettualaisen Suduvan. Slovan Bratislavan pudottaminen jatkosta oli kova saavutus, mutta CFR Cluj oli KuPSille jo aivan liian taitava joukkue. Romaniassa tuli selväksi, että KuPS on kaukana eurooppalaisen seurajoukkuefutiksen keskitasostakin.

Clujn tavoitteena oli tappaa peli aikaisella avausmaalillaan ja tässä se myös onnistui. Venezuelalaispelaaja Mario Rondon sai pallon KuPSin verkkoon jo viidennellä minuutilla. KuPS puolusti tilanteessa kehnosti.

KuPSin aseena olivat nopeat vastahyökkäykset, jotka välillä tuottivat Clujlle vaikeuksia. Muutamaa minuuttia ennen taukoa Gabriel Debeljuh maalasi Clujn kuitenkin 2-0 -johtoon ja peli oli käytännössä taputeltu.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Toisella puoliajalla Cluf kontrolloi peliä johtoasemassa. KuPSin pelaajien taitotasolla ei kotijoukkueen puolustusta ei horjutettu.

Rondon teki 56. minuutilla illan toisen maalinsa, kun KuPSin puolustus oli pahasti myöhässä. Yliajalla Aniekpeno Udoh kavensi 1-3:een, mutta sillä maalilla ei ollut enää merkitystä.

KuPSin sauma yllätysvoittoon oli Romaniassa pieni. Clujn aikainen johtomaali ratkaisi pelistä jo hyvin paljon ja siitä KuPS sai syyttää vain itseään puolustettuaan tilanteessa löperösti.

CFR Clujn budjetti on aivan eri tasolla KuPSin budjettiin verrattuna. Joukkue pelaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa toista kautta peräkkäin. 2010-luvulla CFR Cluj oli myös kahdesti mukana Mestareiden liigan lohkovaiheessa.

Suomen mestari KuPS on seuraorganisaationa CFR Clujhin verrattuna kääpiö. Voi tietysti aiheellisen esittää aiheellisen kysymyksen, miten on mahdollista, että Suomea huomattavasti köyhemmässä Romaniassa pyörii jalkapallossa huomattavasti suurempia rahasummia suomalaiseen jalkapalloon verrattuna?

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat saa parhaita pelaajiaan mukaan lokakuussa

Kommentoi Facebookissa