Koronapandemian piinaama SM-liiga teki paluun yli 200 päivän tauon jälkeen

Kärpät juhlii maalia

Kärpät juhlii maalia. (Kuva AOP)

Kärpät voitti HPK:n jääkiekon SM-liigan kauden avausottelussa 4-2.

JÄÄKIEKKO SM-liiga pääsi vihdoin ja viimein käyntiin kauden 2020-2021 osalta torstai-iltana, kun Hämeenlinnassa kohtasivat hallitseva Suomen mestari HPK ja viime kaudella runkosarjan voittanut Oulun Kärpät.

SM-liigaa oli pelattu edellisen kerran yli 200 päivää sitten. Maaliskuussa kausi jäi kesken koronaviruspandemian vuoksi, eikä mestaruutta jaettu ollenkaan vuoden 2020 osalta.

Kärpät voitti ottelun 4-2-lukemin. Kahden erän jälkeen tilanne oli ollut 2-2. Kärpät ratkaisi ottelun kolmannessa erässä Cody Kunykin alivoimamaalilla ja Jesse Puljujärven ylivoimamaalilla. Molemmissa maaleissa esityötä oli tekemässä Mika Pyörälä.

Vaikka HPK hävisi, teki joukkueen tähtihyökkääjä Petri Kontiola vakuuttavan paluun SM-liigaan. Kontiola iski ottelussa tehot 1+1.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Kontiola oli pelannut edellisen kerran Suomessa 2007 keväällä. Silloin päällä oli Tapparan pelipaita. Kokenut konkari näytti kuitenkin heti, miksi HPK:n kannatti satsata häneen.

– No, ihan ok. Tässä on ollut vähän kaikenlaista, ei missään nimessä mitään tekosyitä, mutta kaikenlaista on ollut ja tämä oli minulle vasta kolmas ottelu (tänä syksynä). Hyvä startti ja tästä on ihan hyvä jatkaa, Kontiola kommentoi C Morelle.

Kontiolan hyvä ilta ei riittänyt, sillä Kärpät otti pelin haltuunsa toisessa ja kolmannessa erässä ja meni lopulta ansaittuun voittoon.

– Ei laiteta päätä pensaaseen. Tästä otetaan hyvät asiat mukaan. Tämä oli meiltä ihan hyvä. Vastus oli ihan kärkipäätä, että se täytyy muistaa kanssa, Kontiola sanoi.

SM-liigassa on koronapandemian takia tietysti yleisörajoituksia. Hämeenlinnan Rinkelinmäellä yleisömääräksi ilmoitettiin 2006.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Hämmästyttävä tilasto – Stanley Cup karttaa suomalaisia

Kommentoi Facebookissa