Jokerit voitti terästehdaskaupungissa – Eeli Tolvanen maalin makuun

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti vierasottelussaan Severstal Tsherepovetsin 5-2 ja päätti kahden ottelun tappioputkensa.

JÄÄKIEKKO Jokerit hävisi KHL:ssä tiistaina vierasottelussa Avangard Omskille 2-3. Avangard Omsk pelaa Moskovan alueella Balashikassa jouduttuaan useammaksi vuodeksi evakkoon jäähalliongelmiensa takia.

Torstaina Jokerit pääsi pelaamaan vierasjoukkueena ”ihan oikean kotiyleisön” edessä matkustettuaan Tsherepovetsin kaupunkiin. Maailman toiseksi suurimman terästehtaan Severstalin sponsoroima joukkue taipuikin kotonaan Jokereille 2-5.

Ottelu oli tasaisempi kuin loppulukemat antavat ymmärtää. Kahden erän jälkeen tilanne oli 2-2. Kolmannessa erässä Jokerit teki muutaman komean maalin ja karkasi voittoon.

Jokereiden maalit viimeistelivät Mikko Lehtonen, Eeli Tolvanen, Iiro Pakarinen, Nicklas Jensen sekä Saku Mäenalanen. Tolvanen teki ensimmäisen maalinsa Jokereissa kevään 2018 jälkeen, jolloin lähti hakemaan paikkaa NHL:stä.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Lehtonen pamautti Jokereiden avausmaalin komealla laukauksellaan. Hän on alkukauden otteluissa osoittanut olevansa vähintään yhtä kovassa vireessä kuin viime kaudella.

Lehtonen on tehnyt sopimuksen Toronto Maple Leafsin NHL-organisaation kanssa. Hän todennäköisesti palaa NHL:ään, kun harjoitusleirit Pohjois-Amerikassa alkavat.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa nyt kahdeksantena voitettuaan seitsemästä ottelustaan neljä. Taannoisen koronakaranteeninsa takia Jokerit on pelannut otteluita kuitenkin muita joukkueita vähemmän.

Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina. Silloin vastassa on Lokomotiv Jaroslavl.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronapandemian piinaama SM-liiga teki paluun yli 200 päivän tauon jälkeen

Kommentoi Facebookissa