Nuori nainen lähti lihanleikkuuveitsen kanssa kadulle tappamaan jonkun – “Oli sekunneista kiinni”

Murhan yrityksestä syytetty nainen kävi veitsen kanssa poliisin kimppuun.

Murhan yrityksestä syytetty nainen kävi veitsen kanssa poliisin kimppuun. (Kuva AOP)

Syyttäjän mukaan veitsi oli noin 20 sentin päässä pahaa aavistamattomasta miehestä.

MURHAN YRITYS Tampereella 22-vuotias nainen varasti lihanleikkuuveitsen ja lähti Hämeenkadulle tappaakseen jonkun. Syyttäjän mukaan oli sekunneista kiinni, ettei jollekulle käynyt huonosti.

Kyseinen nuori nainen asui mielenterveysongelmaisille tarkoitetussa tukiasunnossa Tampereen keskustan tuntumassa. Elokuussa 2017 hän murtautui asuinpaikallaan olleeseen lukittuun kaappiin ja varasti sieltä lihanleikkuuveitsen. Hänen tarkoituksenaan oli oman kertomansa mukaan tappaa joku täysin sattumanvaraisesti.

Hämeenkadulla eräs mies katseli kenkäkaupan näyteikkunaa. Mies katsoi taakseen ja näki naisen lihanleikkuuveitsen kanssa. Syyttäjän mukaan veitsi oli noin 20 sentin päässä pahaa aavistamattomasta miehestä.

– Jotain oli vähällä sattua, mutta ei sitten sattunut. Se oli sekunneista kiinni.

– Samaan aikaan tuli poliisipartio paikalle. Juuri oikeaan aikaan, sanoo syyttäjä Olli Sulkonen.

Poliisi oli hälytetty naisen perään, kun tukiasunnossa oli huomattu, että tämä lähtee kaupungille järeän teräaseen kanssa. Poliisi yritti taltuttaa naisen etälamauttimella, mutta sekään ei tehonnut. Nainen kävi veitsen kanssa poliisin kimppuun. Syyttäjän mukaan isku meni läheltä poliisin päätä, mutta ei osunut. Kamppailun jälkeen poliisi sai naisen taltutettua.

Syyttäjä vaatii 22-vuotiaalle naiselle rangaistusta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Poliisimies vaatii rangaistusta murhan yrityksestä. Pirkanmaan käräjäoikeus lähetti nuoren naisen mielentilatutkimukseen.

Lue myös: Poliisia lyötiin hedelmäveitsellä – 15-vuotiasta tyttöä epäillään murhan yrityksestä

Kommentoi Facebookissa