Nuorukaiset saivat puukotuksesta kovat tuomiot – murhan yrityksestä useita vuosia vankeutta

Puukotettu lenkkeilijä sai nopeasti apua, ja se koitui hänen pelastuksekseen.

Puukotettu lenkkeilijä sai nopeasti apua, ja se koitui hänen pelastuksekseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtumasta kuvattiin video, jossa näkyy verinen puukko ja 17-vuotias kertoi mitä tuli tehtyä.

MURHAN YRITYS Pirkanmaan käräjäoikeus on langettanut kovat tuomiot Tampereen Kaupin ulkoilualueella viime syksynä tapahtuneesta murhan yrityksestä. Toinen nuorista miehistä sai seitsemän vuotta vankeutta ja toinen kuusi ja puoli vuotta.

Tapahtuma-aikaan 16- ja 17-vuotiaat nuorukaiset suunnittelivat etukäteen tappavansa jonkun vastaan tulevan miehen ja ryöstävänsä rahat. Tekoa edeltäneenä päivänä toinen kävi ostamassa puukon, jota oli tarkoitus käyttää rikoksen toteutuksessa.

Tekopäivänä nuorukaiset ajoivat bussilla Tesomalta Kalevaan ja suuntasivat sieltä Kaupin ulkoilualueelle. Vastaan juoksi lenkkeilijä. Mies pysäytettiin ja häneltä vaadittiin rahaa. Lenkkeilijä ilmoitti, ettei hänellä ole mukana kuin avaimet. Toinen nuorista löi uhria puukolla kaksi kertaa rintaan.

Kun mies kaatui ojaan, häntä lyötiin kaksi kertaa selkään. Vakavista vammoista huolimatta mies pääsi juoksemaan karkuun, eivätkä ryöstäjät saaneet häntä kiinni. Kova kunto pelasti lenkkeilijän. Puukotettu lenkkeilijä sai nopeasti apua, ja se koitui hänen pelastuksekseen. Puukotus selkään aiheutti hengenvaaralliset vammat. Jos uhri ei olisi saanut nopeasti apua, hän olisi menehtynyt vammoihinsa.

Kaupin metsässä oli kuvausryhmä tekemässä videota läheiselle sydänsairaalalle. Seuraavaksi ryöstäjät uhkailivat kuvasryhmää ja vaativat heiltä rahaa. Tälläkin kertaa ryöstäjät vetivät vesiperän ja rahaa ei tippunut.

Toinen nuorukaisista kuvasi videon, jossa näkyy verinen puukko, ja 17-vuotias nuorukainen kertoi videolla, mitä tuli tehtyä. Hän päätteli aivan oikein, että vankilaan joudutaan. Hän pyysi videolla, että kaverit tulevat tervehtimään häntä sinne. Videon hän jakoi sosiaalisessa mediassa.

Puukkoa käyttänyt nuorukainen soitti itse poliisille ja kertoi syyllistyneensä puukotukseen. Useita poliisipartioita oli nopeasti paikalla ja tekijät otettiin kiinni.

Lue myös: Murhan yritys videoitiin ja laitettiin sosiaaliseen mediaan – puukotettu uhri pääsi juosten pakoon

Kommentoi Facebookissa