Nyt meni jännittäväksi – Kaisa Mäkäräinen nousi huikeaan voittoon viimeisellä ammunnalla!

Kaisa Mäkäräinen ei ole luovuttanut taistelua ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskisan voitosta.

Kaisa Mäkäräinen ei ole luovuttanut taistelua ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskisan voitosta. (Kuva AOP)

Maailmancupia johtava Anastasia Kuzmina on enää viisi pistettä edellä ennen päätöskisaa.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen ei missään nimessä ole luovuttanut taistelua naisten ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskisan voitosta. Ennen viimeistä kisaviikonloppua Venäjän Tjumenissa maailmancupin johdossa ollut slovakialainen Anastasia Kuzmina tuntui olevan toivottoman kaukana, mutta nyt tilanne on aivan toinen.

Eilen Kaisa Mäkäräinen ampui naisten 7,5 kilometrin pikakisassa nollat ja sijoittui toiseksi vain sekunnin Valko-Venäjän Darya Domrachevalle jääneenä, kun epäonnistunut Kuzmina jäi sijalle 12. Tänään Mäkäräisellä oli mahdollisuus kaventaa slovakialaisen johtoa entisestään, ja sen hän myös teki.

Kaisa Mäkäräinen pysyi hyvin 10 kilometrin takaa-ajokisan kärkitaistelussa, toisen makuupaikan yhden ohilaukauksen jälkeen toinen tuli ensimmäisellä pystypaikalla, ja suomalaisen sijoitus oli neljäs parikymmentä sekuntia kärkikolmikosta jääneenä.

Viimeisellä pystypaikalla koettiin todellinen jännitysnäytelmä, kun Domrachevan lisäksi Ranskan Anais Bescond sekä Saksan Laura Dahlmeier ampuivat ohilaukset. Tuulen tuivertaessa Kaisa Mäkäräisen hermot pitivät ja tuloksena oli upea nolla-ammunta.

Viimeiselle lenkille Kaisa lähti rinta rinnan Bescondin kanssa, Dahlmeier oli jäänyt muutaman sekunnin. Ranskalainen roikkui tiukasti Kaisan mukana, kunnes viimeisessä nousussa Mäkäräinen sai revittyä tarvittavan eron.

– Jonkun muun kanssa olisin voinut odottaa loppusuoralle, mutta Bescondin kanssa oli parempi tehdä vanhanaikaisesti itseni kannalta, eli yrittää irti nousussa, huojentunut Kaisa Mäkäräinen kommentoi kun ranskalainen ei loppukirissä enää pystynyt nousemaan ohitse.

Eroa kaksikolle jäi lopulta vain 0,2 sekuntia. Viimeisen ampumapaikan onnistumista Kaisa kommentoi vaatimattomasti, mutta myönsi tuulen puhaltaneen kovaa.

– Hirveällä munkilla, Kaisa hymähti.

Laura Dahlmeier oli kisan kolmas ja maailmancupia edelleen johtava Anastasia Kuzmina kuudes. Hänen etumatkansa Kaisaan on enää viisi pistettä, kun huomenna on edessä päätöskilpailu yhteislähtönä.

Kommentoi Facebookissa