Nyt moittivat jo omatkin – Toivola oli laskuttanut kouluvierailuista eduskunnan maksamia taksimatkoja

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on saanut sotkun aikaan asumiskikkailuillaan ja taksimatkoillaan.

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on saanut sotkun aikaan asumiskikkailuillaan ja taksimatkoillaan. (Kuva AOP)

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen antaa Toivolalle vakavat moitteet.

KANSANEDUSTAJAT Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen antaa vakavat moitteet kansanedustaja Jani Toivolalle hänen toiminnastaan perehdyttyään Toivolan antamiin selvityksiin.

Epäselvyyksien taustalla on tieto, että Toivola on tämän vaalikauden aikana käyttänyt eduskunnan taksikorttia yhteensä 1 039 kertaa 6200 kilometrin edestä. Matkat ovat kustantaneet kaikkiaan 22 000 euroa, Toivola käytti taksia 45 kertaa myös ollessaan uupumuksen johdosta sairauslomalla.

Kansanedustajalla on asunto Helsingissä. Toivolan sai kuitenkin korotettua kulukorvausta 329 euroa kuukaudessa, sillä hänen kotipaikkansa on Riihimäki.

– Olen tänään keskustellut puhelimitse Toivolan kanssa ja esittänyt hänelle vakavat moitteet. Kansanedustajan tehtävässä on kyse luottamuksesta. On selvää, että huolimattomuuteen ja leväperäisyyteen ei ole varaa missään kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytössä, Mikkonen tiedottaa.

Mikkola toteaa, että vaikka eduskunnan sääntöjä ei olisikaan rikottu, on toiminta paheksuttavaa.

– Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin. Siksi moitteet ovat tarpeen, Mikkonen sanoo.

Iltalehden mukaan Toivolan asumisjärjestelyistä on 20. syyskuuta tehty tutkintapyyntö poliisille. Lisäksi on paljastunut, että Toivola oli laskuttanut Lasten ja nuorten säätiöltä kouluvierailuihin liittyviä taksimatkoja, jotka hän oli maksanut eduskunnan taksikortilla. Toivola aikoo palauttaa eduskunnalle 200,60 euroa.

Lasten ja nuorten säätiö on maksanut vuosien 2015–2016 aikana Toivolalle yhteensä 17 926 euroa sekä 871,40 euroa matkakuluja kuittien mukaisesti.

– Pidän tärkeänä sitä, että Toivola on havainnut ja myöntänyt virheensä ja ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin. Asioiden avoin selvittäminen ja virheiden korjaaminen on nyt ensisijaista, Mikkonen jatkaa.

Aiemmin Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen ilmoitti eduskuntaryhmän laativan selkeät eettiset pelisäännöt, jotta vastaavia tilanteita ei jatkossa synny. Mikkonen vahvistaa pelisääntöjen olevan valmistelussa.

Lue myös: Lasten ja nuorten säätiö avaa Jani Toivolan palkkioita – kahdessa vuodessa summa lähes 18 000 euroa

Kommentoi Facebookissa