Nyt myös Venäjä sulkee rajansa – Allegro- ja Tolstoi-junat perutaan toistaiseksi koronatilanteen vuoksi

Allegro- ja Tolstoi-junien viimeiset vuorot liikennöidään niin, että varmistetaan matkustajien paluu kotimaihinsa rajan yli.

Allegro- ja Tolstoi-junien viimeiset vuorot liikennöidään niin, että varmistetaan matkustajien paluu kotimaihinsa rajan yli. (Kuva VR Group)

Suomen ja Venäjän välinen raja pysyy matkustajaliikenteeltä suljettuna ainakin 13.4.2020 asti.

MATKUSTAMINEN Suomen ja Venäjän välillä liikennöivien Allegro– ja Tolstoi-junien liikennöinti keskeytetään toistaiseksi Suomen ja Venäjän linjaamien koronavirustilanteen rajaamistoimenpiteiden vuoksi.

Venäjän linjauksen mukaan ulkomaan kansalaiset eivät enää pääse Venäjälle 17.3. klo 23.00 jälkeen Suomen aikaa. Allegro- ja Tolstoi-junien toistaiseksi viimeiset vuorot liikennöidään niin, että varmistetaan suomalaisten ja venäläisten matkustajien paluu kotimaihinsa rajan yli.

Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivät Allegro-junat kulkevat normaalisti keskiviikkoon 18.3. asti, jolloin viimeinen aikataulun mukainen vuoro Helsingistä Pietariin lähtee klo 19.00, ja Pietarista Helsinkiin klo 20.30. Helsingin ja Moskovan välillä kerran päivässä liikennöivän Tolstoi-junan viimeinen lähtö Helsingistä on keskiviikkona 18.3. klo 17.44.

Peruttuihin Allegro- ja Tolstoi-juniin lipun ostaneille asiakkaille korvataan lipun hinta kokonaisuudessaan. Korvausta voi hakea VR:n verkkosivuilla olevan peruutuslomakkeen kautta.

Suomen hallituksen mukaan Suomen ja Venäjän välinen raja pysyy matkustajaliikenteeltä suljettuna ainakin 13.4.2020 asti. Muutokset eivät vaikuta tavaraliikenteeseen.

Lue myös: Valmiuslaki otetaan käyttöön – valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla aloitetaan

Kommentoi Facebookissa