Nyt se on varmaa – rallin MM-osakilpailu ajetaan helmikuussa Rovaniemellä!

Rallin MM-osakilpailu ajetaan 26.-28. helmikuuta Rovaniemellä (Kuva: Hannu Rainamo)

Rallin MM-osakilpailu ajetaan 26.-28. helmikuuta Rovaniemellä. (Kuva Hannu Rainamo)

Rovaniemellä ajetaan MM-ralli 26.-28. helmikuuta. Vuonna 2021 Suomessa ajetaan kaksi MM-rallia, kun Jyväskylän MM-ralli on ohjelmassa elokuussa.

RALLI AKK Sports vahvisti torstaina, että rallin MM-sarjan osakilpailu järjestetään Rovaniemellä 26.-28. helmikuuta. Rovaniemen talviralli korvaa koronapandemian takia perutun Ruotsin rallin.

Rovaniemellä ajetaan ensi viikonloppuna perinteikäs Tunturi-ralli, joka on SM-sarjan avauskilpailu. Tunturi-ralli kisataan tänä vuonna siis kahteen kertaan, kun MM-osakilpailu on ohjelmassa helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

– Asiaa lähdettiin tutkimaan ja kartoittamaan mahdollisuuksia. Eri vaihtoehdoista nousi esiin Rovaniemi, jossa on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä. Kaupunki otti asian omakseen ilahduttavan nopeasti, ja toiseksi pääyhteistyökumppaniksi Arctic Rally Finlandiin saimme yhtä innostuneen yritysrahoitustoimija CapitalBoxin. On hienoa päästä tarjoamaan jotain ennenkokematonta – nyt tehdään yhdessä historiaa, kuvailee AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että MM-rallin tapahtumajärjestelyissä tullaan kiinnittämään erityisen tarkkaa huomiota korona-ajan vastuullisuuskäytäntöihin, ja niissä tullaan noudattamaan sekä valtion, paikallisten viranomaisten sekä Kansainvälisen Autoliiton FIA:n antamia koronaohjeistuksia.

Mikäli yleisötilaisuuksien järjestäminen ei ole mahdollista, tapahtumajärjestäjä ei myy ralliin lippuja eikä toteuta sille yleisöalueita. Tällöin yleisön toivotaan nauttivan MM-rallilähetyksistä turvallisesti kotikatsomoissa.

Juttuvinkki: Traagisesti kuollut Henri Toivonen oli nopea myös Formula ykkösellä

Rovaniemen matkailubisnes on ottanut koronapandemian takia kovia iskuja vastaan. MM-rallissakaan turisteja ei välttämättä nähdä, mutta kilpailu tuo kaupungille ja Lapille paljon kansainvälistä julkisuutta, mikä auttanee turismibisneksessä tulevaisuudessa.

– Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunkimme on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa, iloitsee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

Rovaniemen MM-ralli on suunniteltu ajettavaksi kolmipäiväisenä. Kisa starttaa perjantaina 26.2. aamulla testierikoiskokeella ja varsinaisen rallin ensimmäiset erikoiskokeet ajetaan perjantaina illalla. Lauantaina 27.2. kisa jatkuu kolmella kahteen kertaan ajettavalla EK:lla Rovaniemen ympäristössä.

Kilpailu päättyy sunnuntaina 28.2. iltapäivällä ajettavaan Power Stage -erikoiskokeeseen. Kaiken kaikkiaan helmikuisessa MM-rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta ja yhteensä noin 260 EK-kilometriä.

Suomessa ajetaan tänä vuonna kaksi MM-rallia. Elokuun alussa kisattava Jyväskylän MM-ralli palaa kalenteriin vuoden tauon jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Toyota täräytti jättiyllätyksen – Jari-Matti Latvala korvaa Tommi Mäkisen

Kommentoi Facebookissa