Toyota täräytti jättiyllätyksen – Jari-Matti Latvala korvaa Tommi Mäkisen

Jari-Matti Latvala kilpaili Toyotalla 2017-19. Vuosiin mahtui paljon vastoinkäymisiä

Jari-Matti Latvala kilpaili Toyotalla 2017-2019. Vuosiin mahtui paljon vastoinkäymisiä. (Kuva AOP)

Toyotan rallin MM-sarjan tallin uusi pomo on Jari-Matti Latvala.

RALLI Rallin MM-sarjassa tehdastallina kilpaileva Toyota ilmoitti perjantaina merkittävästä uutispommista. Toyota vahvisti pestanneensa uudeksi tallipäällikökseen Jari-Matti Latvalan.

Latvala korvaa tehtävässä Tommi Mäkisen. Jo aiemmin tänä vuonna vahvistettiin Mäkisen siirtyminen Toyotan neuvonantajaksi kauden 2020 päättyessä.

Latvala on kilpaillut rallin MM-sarjassa tehdaskuljettajana Fordilla 2007-2012, Volkswagenilla 2013-2016 sekä Toyotalla 2017-2019. Tänä vuonna hän ei saanut tehdastallipaikkaa ja kilpaura ainakin huipputasolla tuli päätökseensä, kun yksityistalliprojektille ei tahtonut löytyä riittävästi rahoitusta.

Latvalan siirtyminen tallipäälliköksi oli merkittävä yllätys.

– On suuri kunnia saada tämä tehtävä tallissa ja nauttia Akio Toyodan (Toyotan moottoriurheiluosaston toimitusjohtaja) luottamusta. Olen todella innoissani, että saan jatkaa Tommin aloittamaa työtä, jossa olin osana aiemmin kuljettajana, kommentoi Latvala Toyotan verkkosivuilla.

Juttuvinkki: Traagisesti kuollut Henri Toivonen oli nopea myös Formula ykkösellä

Latvala tuntee rallimaailman erittäin hyvin. Tehtävä tallipäällikkönä on kuitenkin kova haaste.

– Nyt tallipäällikkönä minun on nähtävä tehtävässäni isompi kuva. Täytyy kyetä motivoimaan tiimissä kaikkia, jotta voisimme saavuttaa parhaita tuloksia. Haaste on minulle uusi, mutta olen valmis siihen, Latvala sanoi.

Latvalan voi katsoa onnistuneen, jos mestaruus tulee Toyotalle. Toyotan Yaris-autoilla on voitettu kaksi viimeistä rallin maailmanmestaruutta. Ott Tänak voitti mestaruuden 2019 ja Sebastien Ogier 2020.

Rallin MM-sarjan on määrä alkaa tammikuun lopulla ajettavalla Monte Carlo -rallilla. Helmikuussa ohjelmassa ollut Ruotsin ralli on peruttu, mutta mahdollinen korvaava talviralli saatetaan järjestää Suomessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi saattaa järjestää ensi vuonna kaksi MM-rallia

Kommentoi Facebookissa