OIiver Helander väläytteli vahvaa MM-kisakuntoaan – jätti kisan kesken järkisyistä

Oliver Helander on suomalaisen keihäänheiton merkittävä toivo. (Kuva Getty Images)

Oliver Helander heitti Tukholman keihäskisassa 85,46. Armand Duplantis ylitti seiväshypyssä ulkoratojen maailmanennätystuloksen 616.

YLEISURHEILU Oliver Helander heitti viidenneksi torstaina järjestetyssä Timanttiliigan Tukholman osakilpailun kovatasoisessa keihäskisassa. Helander heitti parhaan heittonsa 85,46 heti ensimmäisellä kierroksella.

Kaksi seuraavaa Helanderin heittoa toivat pöytäkirjaan ruksin. Loput heittonsa Helander jätti heittämättä.

Helanderin pelättiin loukkaantuneen, mutta dramatiikkaa kilpailun keskeyttämiseen ei liittynyt. Hän halusi välttää riskit myöhemmin heinäkuussa järjestettävien MM-kisojen suhteen.

– Ensimmäinen oli heittona ok. Ei mikään nappiheitto. Toisella ja kolmannella heitolla yritin liikaa ja tuki oli aika kamala. Ne kaksi seuraavaa heittoa jätin ihan varmuuden vuoksi väliin. En halunnut mitään loukkaantumisia ennen MM-kisoja, Helander kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Tukholman tulos 85,46 oli Helanderilta kova kiskaisu, vaikka se jäikin yli neljä metriä hänen kesäkuussa Turussa heittämästään ennätystuloksestaan 89,83. Tukholmassa Helander heitti kuitenkin uransa viidenneksi parhaan kilpailutuloksensa.

– Tästä jatkan hyvällä fiiliksellä valmistautumaan MM-kisoihin, Helander korosti.

Myös aitajuoksija Viivi Lehikoinen onnistui Tukholmassa erinomaisesti. Lehikoinen juoksi 400 metrin ennätyksensä 54,80. Hän oli kilpailussa kuudes.

Lehikoisen aiempi ennätys oli 54,96. Sen hän aitoi kolme viikkoa sitten Genevessä.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Lehikoinen on toisena. Tuija Helander aitoi yhä voimassa olevan Suomen ennätyksen 54,62 MM-kisafinaalissa Roomassa 1987.

Ruotsin seivästähti Armand Duplantis ylitti Tukholmassa uuden ulkoratojen maailmanennätystuloksen. Duplantis ylitti korkeuden 616, kun aiempi hänen nimissään ollut maailmanennätys oli 615.

Hallissa Duplantis on hypännyt 620. Se hyväksytään myös viralliseksi maailmanennätykseksi. Sisäratojen ME-kelpoisuutta kritisoidaan, koska ulkoradoilla hyppääminen on olosuhteiden takia haastavampaa.

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään 15.-24. heinäkuuta Yhdysvaltain Eugenessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Seiväslegenda Eeles Landström nukkui pois

Kommentoi Facebookissa