Oletko tyypillinen sähköautoilija? – ”Ylivoimaisesti suosituin klassinen valkoinen Tesla”

Yleisimmin sähköauto huristelee vastaan Helsingissä tai Espoossa. (Kuvituskuva If)

Vakuutusyhtiö If avasi tilastojaan ensirekisteröidyistä autoista.

SÄHKÖAUTOT Vielä muutama vuosi sitten moni piti sähköautoilua harvojen edelläkävijöiden harrastuksena, mutta tänä vuonna jo lähes 40 prosenttia vakuutusyhtiö Ifin vakuuttamista ensirekisteröidyistä autoista on sähköautoja.

Vuoden 2021 alussa Ifissä vakuutettuna oli Suomessa hieman alle 1000 yksityisasiakkaiden sähköautoa, tällä hetkellä jo pitkälti yli 11 000. Alkuvuonna sähköautot ohittivat ensimmäistä kertaa hybridiautot suosituimpana uusien autojen käyttövoimana. Vertailun vuoksi vain viisi vuotta sitten lähes 70 prosenttia Ifin vakuuttamista ensirekisteröidyistä autoista oli vielä bensiiniautoja.

– Sähköautomarkkinan kasvaessa myös kilpailu on lisääntynyt. Toistaiseksi ylivoimaisesti suosituin Ifin vakuuttama sähköauto on kuitenkin klassinen valkoinen Tesla, kertoo Ifin sähköautovakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Janne Sivenius.

Kaikkiaan joka neljäs Ifissä vakuutetuista sähköautoista on Tesla, ja näistä yli puolet on valkoisia. Teslan jälkeen suosituimmat sähköautojen merkit asiakkailla ovat Volvo ja Volkswagen.

Sähköautojen lisääntyminen nuorentaa vauhdilla Suomen autokantaa. Koska sähköautot ovat uusia ja niiden käyttäminen on edullisempaa, niillä ajetaan Ifin tilastojen mukaan polttomoottoriautoja enemmän. Vanhin Ifissä vakuutettu sähköauto on kuitenkin ensirekisteröity jo vuonna 1970.

Sähköautolla ajavat ovat tilastoissa hieman muita autoilijoita nuorempia: sähköautoilijoiden keski-ikä on noin 49 vuotta, kun taas bensakuskien 53 vuotta. Sähköautoilijoista miesten osuus on muilla autoilla ajavia suurempi. Vastaavasti hybridit erottuvat naispuolisten kuljettajien suosikkina.

Yleisimmin sähköauto huristelee vastaan Helsingissä tai Espoossa. Tilastoista käy ilmi, että Espoossa on Suomen suurimmista kaupungeista asukaslukuun suhteutettuna eniten sähköautoja. Kaikkiaan noin puolet Ifin vakuuttamista sähköautoista on Uudellamaalla, seuraavaksi eniten Varsinais-Suomessa eli 11 prosenttia, Pirkanmaalla 8 prosenttia ja Pohjois-Pohjanmaalla 5 prosenttia.

  • Artikkeli on vakuutusyhtiö Ifin tuottamaa sisältöä

Lue myös: Henkilöautoja on Suomessa liikenteessä 2,74 miljoonaa – sähköautojen määrä miltei kaksinkertaistui

Kommentoi Facebookissa