Olli Jokinen näpäytti avausotteluissa epäilijöitä

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa. (Kuva AOP)

Olli Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit on voittanut kauden kaksi ensimmäistä otteluaan.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina ensi kertaa tällä kaudella seitsemän ottelun kierros. Kierros tarjosi odotettuja tuloksia, mutta myös yhden ison yllätyksen.

Oulun Kärpät avasi lauantaina kautensa jääkiekon SM-liigassa ja teki sen komeasti. Kärpät tyrmäsi JYPin täysin ja loppunumerot olivat varsin tylyt 6-2.

Kärpät johti ottelua ja kahden erän jälkeen 2-0, mutta ratkaisuksi muodostui kolmas erä. Siinä Kärpät meni menojaan tekemällä peräti neljä maalia. Kärppien hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt superlupaus Aku Räty ja täksi kaudeksi Kärppiin palannut Ville Leskinen, joka syötti kaksi maalia.

Myös Saku Mäenalainen syötti kaksi osumaa ja konkari Mika Pyörälä teki yhden maalin. JYPin maaleista vastasivat päätöserässä Joakim Kemell ja Samuel Valkeejärvi. JYP voitti vielä eilen HIFK:n kotonaan, mutta palasi nyt karusti arkeen.

Jokisen Jukurit voitti taas

Monien kulmakarvat kohosivat viime keväänä, kun Olli Jokinen nimettiin Mikkelin Jukureiden päävalmentajaksi. Jokinen on kuitenkin joukkoineen hiljentänyt epäilijät ainakin toistaiseksi, sillä Jukureiden kausi on alkanut kahdella voitolla.

Eilen Jukurit kaatoi KalPan vasta voittomaalikilpailussa, mutta lauantaina Jukurit oli parempi Kuopiossa maalein 3-0.

Teemu Pulkkinen iski Jukurit avauserän loppupuolella 1-0-johtoon ja toinen erä muodostui sitten ratkaisuksi. Petrus Palmu teki 2-0 ja Joachim Rohdin iski loppulukemiksi 3-0.

Jukurit on kerännyt nyt kahdesta ottelusta viisi pistettä. Sitä voidaan pitää todella hyvänä aloituksena.

Ilves avasi voitolla

Ilveksen kauden ensi-ilta oli voitokas, kun se haki täyden potin Turusta 3-2-voitolla TPS:stä. Ilves johti ottelua jo parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta TPS nousi toisessa erässä rinnalle Juhani Jasun ja Aleksi Anttalaisen osumilla.

Päätöserä tarjosi vain yhden maalin ja sen teki Ilves. Tamperelaisten voittomaalista vastasi Eemeli Suomi ylivoimalla.

SaiPa kaatoi vielä eilen KooKoon kaakon derbyssä, mutta nyt KooKoo kuittasi kotonaan ja otti 3-1-voiton. Viime kauden Lukko-kapteeni Heikki Liedes oli KooKoon sankari kahdella maalillaan.

Ville Peltosen HIFK nappasi avausvoittonsa

HIFK:n kausi alkoi eilen heikosti, kun mestarisuosikki hävisi JYPille. Lauantaina Pelicans pystyi haastamaan HIFK:n kahden ensimmäisen erän aikana, mutta putosi päätöserässä kyydistä. HIFK voitti lopulta 6-3-lukemin ja nappasi kauden avausvoittonsa SM-liigassa.

Pelicans johti vielä toisen erän jälkeen 3-2-lukemin Aleks Haatasen maalilla, mutta päätöserässä HIFK meni menojaan.

Olli Palola tasoitti heti erän alkuun ja pian Juha Jääskä käänsi HIFK:n jo johtoon. Alex Broadhurstin maali erän puolivälissä katkaisi lahtelaisten selkärangan ja Sebastian Dyk sai lapioida loppunumerot tyhjään maaliin. Broadhurst oli HIFK:n sankari kahdella maalillaan. Yhdysvaltalainen on tehnyt tällä kaudella jo kolme maalia.

Ottelu oli Pelicansin kauden ensimmäinen. HIFK:lla on nyt kasassa yksi tappio, yksi voitto ja neljä pistettä.

Sport yllätti Tapparan, Lukko murskasi Ässät

Kierroksen suurin yllätys nähtiin Vaasassa, missä Sport yllätti mestarisuosikki Tapparan 3-2.

Sport löi alkutahdit voitolleen jo avauserässä, kun Axel Holmström ja Olavi Vauhkonen veivät sen kahden maalin johtoon. Toisessa erässä Anton Levtchi toi Tapparan maalin päähän, mutta päätöserään lähdettiin taas Sportin kahden maalin johdossa, kun Henrik Eriksson osui erän lopussa.

Päätöserän lopulla Tappara kavensi 2-3:een, mutta se ei enää riittänyt ja joukkue kärsi kauden avaustappionsa. Sportille voitto oli puolestaan kauden toisesta ottelusta ensimmäinen.

Raumalla pelattiin kauden ensimmäinen Satakunnan paikallispeli. Hallitseva mestari Lukko ei jättänyt Ässille mahdollisuuksia, vaan murskasi sen 5-1. Linus Nyman teki Lukolle kaksi maalia ja yhteensä kuusi Lukon pelaajaa ylsi lauantaina kahden tehopisteen iltaan.

SM-liiga jatkuu keskiviikkona. Silloin ohjelmassa on viisi ottelua.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liiga alkaa – Olli Jokinen tuo paljon julkisuutta

Kommentoi Facebookissa