Olli Tuomisesta miesten squashmaajoukkueen päävalmentaja – jatkaa myös ammattilaisuraansa

Olli Tuomisen ammattilaisura on jatkunut jo uskomattomat 21 vuotta.

Olli Tuomisen ammattilaisura on jatkunut jo uskomattomat 21 vuotta. (Kuva Squashliitto)

Ensi viikolla Talin turnauksessa kaikki Suomen kärkipelaajat ovat mukana Tuomisen johdolla.

SQUASH Suomen Squashliitto on palkannut konkaripelaaja Olli Tuomisen miesten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Nyt 39-vuotias Tuominen jatkaa edelleen omaa ammattilaisuraansa, mutta on pikkuhiljaa siirtymässä valmennuspuolelle. Ensi kevään joukkue-EM-kisoissa Tuomiselle kaavaillaan pelaajavalmentajan tehtävää.

Tuomisen ammattilaisura on jatkunut uskomattomat 21 vuotta ja miehen maailmanranking on edelleen sijalla 54. Parhaimmillaan sijoitus on ollut 13. Tärkeimpänä tehtävänään uusi maajoukkuevalmentaja näkee nuorien huippupotentiaalien päivittäisen harjoittelun parantamisen.

– Kun arvokisoihin mennään, on 95prosenttia työstä jo tehty. Pelin pitää olla niin hyvää, että pieni alisuorittaminenkin tapahtuu tarpeeksi korkealla tasolla. Luonnollisesti kisapaikalla tavoitteena on kaivaa se huippusuoritus esiin silloin, kun sitä tarvitaan. Päivittäisen harjoittelun pitää siis olla jatkuvasti niin laadukasta, että oma taso nousee, mietti Tuominen Ranskan Nantesista, missä mies on pelaamassa 28000 dollarin ammattilaisturnausta.

Tuomisen viikoittaisesta sparrauksesta pääsevät nauttimaan erityisesti Äijäsen veljekset Jami, 22, ja Miko, 21.

– Yritän puskea molempia eteenpäin niin hyvin kuin voin, harjoittelemalla ja pelaamalla itse hyvin. Tietysti valmennuspesti tuo asiaan sen lisämausteen, että esim. tiukan treenipelin jälkeen ottelua käydään analyyttisesti läpi ja pyritään oppimaan niin paljon kuin mahdollista. Tämä on itsellenikin erittäin hyvä juttu, olen vähän kuin töissä oppisopimuksella, Tuominen kommentoi uutta rooliaan.

Miesten aikaisempi päävalmentaja Tomi Niinimäki aloittaa työn nuorten, alle 13-vuotiaiden kanssa. Ari Pelkonen jatkaa naisten päävalmentajana.

– Meillä on alkanut kuuden vuoden projekti. Vuonna 2024 tavoitteemme on olla Euroopan neljän parhaan maan joukossa kaikissa ikäluokissa alle 17-vuotiaista ylöspäin. Se on kova tavoite ja se vaatii äärimmäisen pitkäjänteistä työtä. Sen takia siirrämme parasta valmennustietouttamme nuoriin, jotka ovat potentiaalisia avainpelaajiamme kuuden vuoden päästä, Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto kommentoi muutoksia.

Ensi viikolla Helsingissä Talin squashpyhätössä pelataan miesten 11000 dollarin ammattilaisturnaus Remeo Open. Kaikki Suomen kärkipelaajat ovat kahinoissa mukana Tuomisen johdolla.

Lue myös: Tutkimus selvitti sydän- ja verisuonitautien kuolemanriskiä – pelaa squashia, voit elää pidempään

Kommentoi Facebookissa