Olympiakulta toi Jukka Jaloselle entistä hurjemmat meriitit – ”En tee tätä yksin”

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Olympiakultavalmentaja Jukka Jalonen totesi vaatimattomana olevansa aivan tavallinen suomalainen mies.

JÄÄKIEKKO Jukka Jalosesta tuli historian toinen jääkiekkovalmentaja, joka on voittanut nuorten maailmanmestaruuden, miesten maailmanmestaruuden sekä olympiakultaa. Hän pääsi kanadalaisvalmentaja Mike Babcockin rinnalle, kun Leijonat olympiafinaalissa päihitti Venäjän maalein 2-1.

Jalonen arvostaa olympiakullan todella korkealle.

– On iso kunnia, kun saa valmentaa Suomen maajoukkuetta ja saa mahdollisuuden pelata olympiakullasta ja vielä voittaa se. Teimme suomalaista urheiluhistoriaa ja olemme ylpeitä siitä.

Leijonat pelasi finaalissa vahvasti. Venäjän johtomaali ei säikäyttänyt.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, miten pelasimme tänään. Pelasimme todella kovaa Venäjän joukkuetta vastaan ja kontrolloimme peliä lähes koko ajan. Harri Säteri oli maalilla loistava tänään. Mielestäni ansaittu voitto ja olen varma, että suomalaiset ovat hyvin iloisia, Jalonen sanoi.

Leijonien puolustus oli ehdottomasti turnauksen kovinta tasoa. Pelisysteemi oli vastustajien hyökkääjille myrkkyä.

– Pelattiin loistavasti puolustuksellisesti. Viidessä viimeisessä ottelussa päästettiin nolla maalia tasakentällisin. Se kertoo joukkueen moraalista ja asenteesta ja kyvystä kamppailla. Meillä on hyvin simppeli systeemi ja pelaajat on siihen sitoutuneita. Ja hyvä maalivahtipeli on taustalla, sanoi Jalonen.

Jaloselta udeltiin, miltä tuntuu olla Suomen kansallissankari. Hän antoi tähän suomalaisille tyypillisen vastauksen.

– Olen tavallinen suomalainen mies. Meillä on aina hyviä pelaajia maajoukkueessa, jotka sitoutuvat rooliinsa ja pelaavat maamme puolesta. On helppoa valmentaa näitä kavereita. Pyrimme rakentamaan hyvän kemian ja tunnelman. Sillä on hyvä rakentaa menestystä. En tee tätä yksin, vaan yhteistyöllä.

Olympiakullan myötä on toki syytä olla ylpeä.

– Kyllähän tämmöisen turnauksen voittaminen on mahtava juttu. Uskon, että kaikki, jotka on joukkueessa mukana on, pelaajat ja johtoryhmä, ollaan kyllä ylpeitä. Kaikkia arvostetaan roolista riippumatta. Se on iso asia, jolla suomalaisessa jääkiekossa pärjätään, sanoi Jalonen.

Presidenttikin otti yhteyttä.

– Kuulin, että Sauli Niinistö soittaa minulle. Se on suuri kunnia puhua hänen kanssaan, Jalonen iloitsi.

Leijonille järjestetään kansanjuhla Helsingin Olympiastadionilla maanantai-iltana. Juhlassa ovat mukana myös Pekingissä pronssia voittaneet Naisleijonat.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Leijonien kapteeni Valtteri Filppula olympiakullasta – ”Kiitos kuuluu myös Suomen kansalle”

Kommentoi Facebookissa