Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela varmisti kisalipun Tokioon

Satu Mäkelä-Nummela on viimeisin suomalainen, joka on voittanut kultaa kesäolympiakisoissa.

Satu Mäkelä-Nummela on viimeisin suomalainen, joka on voittanut kultaa kesäolympiakisoissa. (Kuva AOP).

Ammunnan olympiavoittajan Satu Mäkelä-Nummelan paikka Tokion 2020 olympialaisiin on varmistunut.

OLYMPIALAISET Satu Mäkelä-Nummela varmisti Suomella naisten trap-ammunnan olympiapaikan maailmancup-kisassa perjantaina Hollolassa. Mäkelä-Nummela lunasti olympiapaikan pääsemällä Hollolan kisan finaaliin ja jätettyään karsinnassa taakseen kaksi muuta Tokion vuoden 2020 olympiapaikasta taistellutta urheilijaa.

Mäkelä-Nummela, 48, on viimeisin suomalainen olympiavoittaja kesäolympiakisoissa. Hän saavutti olympiakultaa trapissa vuonna 2008 Pekingissä.

Mäkelä-Nummela on kilpaillut Pekingin lisäksi myös Lontoon 2012 ja Rion 2016 olympialaisissa. Kummissakaan kisoissa hän ei menestynyt.

Mäkelä-Nummelan jälkeen olympiakultaa ovat voittaneet suomalaisista Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi sprinttihiihdon parikisassa Sotshissa 2014 sekä Niskanen uudelleen 50 kilometrin hiihdossa Pyeongchangissa 2018.

Suomella on ammunnassa nyt kaksi paikkaa Tokion vuoden 2020 kisoihin. Lari Pesonen oli aiemmin saavuttanut paikan skeet-ammuntaan.

Purjehduksessa Monika Mikkolalla on olympiapaikka Laser radial-luokassa ja Kaarle Tapperilla Laser standardissa.

Matti Mattsson on toistaiseksi ainoa suomalaisuimari, jolla on paikka Tokioon. Mattssonilla on paikka 200 metrin rintauintiin.

Yleisurheilussa olympiapaikan ovat varmistaneet aitajuoksijat Annimari Korte ja Reetta Hurske, keihäänheittäjät Antti Ruuskanen ja Oliver Helander, estejuoksija Topi Raitanen sekä kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Talonmies antoi väärän piikin” – mikä oli 35 vuoden takaisen dopingskandaalin totuus?

Kommentoi Facebookissa