Onnettomuusaluksessa kaksi aikuista ja kaksi lasta – venepalossa toimittiin oikeaoppisesti

Viranomaisyhteistyö sekä onnettomuusaluksen ja kanssaveneilijöiden toiminta oli tilanteessa mallikelpoista.

Viranomaisyhteistyö sekä onnettomuusaluksen ja kanssaveneilijöiden toiminta oli tilanteessa mallikelpoista. (Kuvituskuva Fotolia)

Veneilijät olivat varautuneet erittäin hyvin useammalla sammuttimella.

MERIPELASTUS Meripelastuskeskus Turku vastaanotti lauantaina 18 jälkeen hätäkeskuksen kautta tiedon venepalosta Rauman Reksaaren länsipuolella. Rauman merivartioaseman partion lisäksi tehtävään liittyi useita pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä. Rauman merivartioaseman partio oli hälytyksen tullessa jo näköetäisyydellä kohteesta ja nopeasti tapahtumapaikalla.

Onnettomuusaluksesta oli jo siinä vaiheessa siirretty vieressä olevaan toiseen veneeseen aluksessa olleet kaksi lasta. Kaksi aikuista, jotka edelleen olivat aluksessa, siirrettiin partion toimesta myös aluksesta turvaan.

Partio jatkoi veneen sammuttamista käsisammuttimilla. Onnettomuusaluksessa oli oikeaoppisesti heti alkuvaiheessa tyhjennetty veneessä olleiden sammuttimien sisältö palotilaan. Veneilijät olivat varautuneet erittäin hyvin useammalla sammuttimella. Palo saatiin talttumaan viidellä käsisammuttimella. Palon syttymissyy ei tässä vaiheessa ole tiedossa.

Pelastuksen aluksen tultua kohteelle Rauman merivartioaseman partio vei mahdollisesti savulle altistuneet veneilijät Rokinnokkaan Raumalle. Ensihoidon yksiköt tarkistivat henkilöiden kunnon ja kaikki neljä olivat hyväkuntoisia, joskin mahdollisesti tapahtumasta järkyttyneitä.

Pelastuksen alus varmisti kohteen jälkisammutuksen ja hinasi aluksen Raumaan satamaan. Viranomaisyhteistyö sekä onnettomuusaluksen ja kanssaveneilijöiden toiminta oli mallikelpoista. Pelastusliivien ja riittävän pitkällä narulla varustetun ankkurin lisäksi kunnossa oleva sammutin on turvavälineistä tärkeimpiä.

Lue myös: Soutuvene kaatui merellä – myös kaksivuotias lapsi joutui veden varaan

Kommentoi Facebookissa