OP aloittaa yt-neuvottelut – koskee 6000 henkilöä, säästötavoite 100 miljoonaa euroa

OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko keskusyhteisökonsernin henkilöstöä.

OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko keskusyhteisökonsernin henkilöstöä. (Kuva AOP)

OP kertoo jatkavansa organisoitumista uusien johtokuntavastuiden mukaisesti.

YT-NEUVOTTELUT OP Ryhmän keskusyhteisökonserniin suunnitellaan muutoksia sekä organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin että toimintatapoihin. OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko keskusyhteisökonsernin henkilöstöä. Keskusyhteisökonsernissa työskentelee noin 6 000 henkilöä.

Neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja. Neuvottelujen ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.

– Suunniteltu organisoituminen on alku suurelle kulttuurimuutokselle OP:n keskusyhteisössä. Olemme kokeilleet ketterää toimintatapaa yksittäisissä kehittämishankkeissa hyvin tuloksin, ja tavoitteena on nyt laajentaa toimintamalli vaiheittain koko keskusyhteisöön, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu merkittävä määrä uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

– Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, Ritakallio jatkaa.

Organisaatiomuutoksen ohessa tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla. Kustannussäästöihin pyritään useilla toimenpiteillä: tarkentamalla strategian fokusta, keskittymällä ydinliiketoimintoihin sekä optimoimalla oman ja ulkoa ostetun työn suhdetta.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 1. lokakuuta 2018 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet sovi neuvottelujen päättämisestä aiemmin.

Lue myös: Talousennustajat asetettiin paremmuusjärjestykseen – virheet reippaasti keskimääräistä suurempia

Kommentoi Facebookissa