Venäjän tulli vapautti rahoitusyhtiöt autovakuudesta – enää ei vaadita takuumaksuja

Suomen tulli täydentää lähettämäänsä listausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi.

Suomen tulli täydentää lähettämäänsä listausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Suomen tulli on toimittanut 21 autojen hankintaa rahoittavan yhtiön tiedot Venäjän tullille.

TULLILAKI Venäjän uusi tullisääntelylaki tuli voimaan syyskuun alussa. Sen mukaan ulkomaisessa rekisterissä ja yksityiskäytössä olevia saman omistajan nimiin rekisteröityjä ajoneuvoja saa olla samanaikaisesti Venäjän alueella väliaikaisesti tullitta vain yksi kappale.

Seuraavista samaan aikaan Venäjän alueelle saapuvista ajoneuvoista on asetettava maahantuontiverojen suuruinen vakuus, jonka määrä voi olla tuhansia euroja.

Tämä sääntely on käytännössä estänyt rahoitusyhtiöiden omistamien ajoneuvojen haltijoiden matkat Venäjälle. Venäjän tulli ehdotti, että jos se saa ennakkoon tiedon luotettavasti toimivista rahoitusyhtiöistä Suomen tullilta, se voi vapauttaa harkintansa mukaan kyseisten yhtiöiden omistamat autot vakuuden asettamisesta.

Suomen tulli on toimittanut 21 autojen hankintaa rahoittavan yhtiön tiedot Venäjän tullille. Suomen tullilla on rahoitusyhtiöiltä kirjallinen lupa tietojen antamiseksi.

Venäjän tulli on maanantaina 24.9.2018 vastannut, ettei listalla olevilla yrityksillä ole maksamattomia tullimaksuja ja sakkoja, eikä Venäjän federaation alueelta viemättömiä yksityiskäytössä olevia ajoneuvoja. Tämän perusteella Venäjän tulli, Suomen tullin kanssa sopimansa mukaisesti, ei vaadi vakuutta maahantulon yhteydessä näiden yritysten omistamien autojen osalta. Venäjän tulli on jo lähettänyt alueellisille tulliviranomaisille määräyksen vakuudesta vapauttamiseksi.

Suomen tulli on ilmoittanut rahoitusyhtiöille Venäjän tullin päätöksestä. Suomen tulli täydentää lähettämäänsä listausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi. Autojen haltijat voivat varmistaa omilta rahoitusyhtiöiltään, kuuluuko heidän autonsa omistava rahoituslaitos vakuudesta vapautettujen joukkoon.

Lue myös: Venäjän tullilaki kiusaa yli puolta miljoonaa rahoitusyhtiön suomalaisautoa – tuhansien eurojen takuumaksuja

Kommentoi Facebookissa