Oriolan lääketoimituksissa yhä ongelmia – kiireellisissä lääketilauksissa erityisjärjestelyjä

Kaikille puuttuville lääkkeille ei esimerkiksi ole tarjolla vastaavaa vaihtokelpoista valmistetta.

Kaikille puuttuville lääkkeille ei esimerkiksi ole tarjolla vastaavaa vaihtokelpoista valmistetta. (Kuva Fotolia)

Valtaosa tilauksista on saatu apteekkeihin, mutta toimitusten sisällöissä on edelleen puutteita.

LÄÄKKEET Oriola Finland Oy:n lääketoimitukset eivät ole vielä normalisoituneet vaan prosessin sujuvuudessa on yhä ongelmia. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tekee tiiviisti yhteistyötä sekä Oriolan että apteekkien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Oriolan lääkejakeluongelmat johtuvat uudesta toiminnanohjausjärjestelmästä, jonka käyttöönotto on hidastanut lääkkeiden toimitusprosesseja. Vakavimmat puutteet koskivat muun muassa syöpälääkkeitä ja insuliineja, Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Fimea on sopinut Oriolan ja Suomen Apteekkariliiton kanssa toimenpiteistä, joilla varmistutaan, että kaikki kiireelliset lääketoimitukset saadaan asiakkaille.

Oriola on luvannut hoitaa kiireelliset lääketilaukset erityisjärjestelyin apteekeille ja muille asiakkailleen sekä keskittää lisää resursseja asiakaspalveluun. Fimea edellyttää edelleen Oriolaa keskittämään voimavaransa lääkejakelun toimivuuden varmistamiseen.

Fimea on myös kartoittanut apteekkien tilannetta. Viime viikon tilauksista valtaosa on saatu apteekkeihin, mutta toimitusten sisällöissä ja lähetyslistoissa on edelleen puutteita. Ongelmatilanteissa suurin osa asiakkaista on kuitenkin saanut puuttuneen lääkkeen joko toisesta apteekista tai lääke on vaihdettu korvaavaan valmisteeseen.

Fimea jatkaa aktiivista tilanteen valvontaa ja asian selvittämistä.

Kommentoi Facebookissa