Örön saarelle haetaan yrittäjää – tarjolla monipuolinen luontomatkailukokonaisuus

Matkalaisia saapumassa, Örön saari avautui yleisökäyttöön vuonna 2016.

Matkalaisia saapumassa, Örön saari avautui yleisökäyttöön vuonna 2016. (Kuva Jouko Högmander)

Yrittäjältä edellytetään toimivaa palvelukonseptia sekä aiempaa kokemusta vastaavasta liiketoiminnasta.

MATKAILUVIESTINTÄ Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalle Örön saarelle haetaan yrittäjää vastamaan vierasvene-, ravintola ja majoituspalveluista. Örö sijaitsee Kemiönsaaren edustalla, noin puolen tunnin venematkan päässä Kasnäsin vierasvenesatamasta. Örön saarelle tehtiin noin 30 000 käyntiä vuonna 2018.

– Tarjolla on korkealuokkainen ja monipuolinen luontomatkailukohde. Saaressa on 70-paikkainen vierasvenesatama, ja laadukkaat ravintola-, sauna- ja majoitustilat. Ne yhdistettynä saaren sotilashistoriallisiin nähtävyyksiin ja ainutlaatuiseen luontoon luovat mahtavat puitteet, jossa on paljon mahdollisuuksia yrittäjälle, sanoo aluejohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Yrittäjältä edellytetään toimivaa palvelukonseptia, aiempaa kokemusta vastaavasta liiketoiminnasta saaristossa ja sitoutumista kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

Örön rantamaisemaa, paahdenummet ja hiekkarannat ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina.
Örön rantamaisemaa, paahdenummet ja hiekkarannat ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina. (Kuva Jukka-Pekka Ronkainen /Metsähallitus)

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Örö oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2015 loppuun saakka. Metsähallitukselle siirtymisen jälkeen saari avautui yleisökäyttöön 2016. Metsähallitus on investoinut 5,5 miljoonaa euroa saaren kehittämiseen.

Saaren päänähtävyyksiin kuuluvat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Saarelta löytää ainutlaatuista luontoa, paahdenummet ja hiekkarannat ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina jo yli sadan vuoden ajan.

Öröllä onkin runsaasti perhos- ja kasvilajeja, joita ei ole havaittu missään muualla Suomessa. Myös linnustoltaan saari on rikas.

Artikkeli ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan Metsähallituksen tuottamaa sisältöä

Metsähallitus

Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä ja valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Metsähallitus hoitaa ja kehittää valtion maa- ja vesialueita siten, että ne tuottavat mahdollisimman suuren kokonaishyödyn.

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuulla ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

Kommentoi Facebookissa