Ostoskeskuksen kaikki liikehuoneistot tuhoutuivat – tulipalo sai alkunsa lasten tulitikkuleikeistä

Lasten tulitikkuleikkeihin ja roskien polttamiseen voi ja pitää asiallisesti puuttua itse tai ilmoittaa asiasta viranomaisille. (Kuvituskuva Fotolia)

Epäillyt eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia.

TULIPALO Järvenpään Jampassa perjantai-iltana 25.3. tapahtuneen mittavan tulipalon tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa. Tulipalo sai alkunsa rakennuksessa kiinni olleesta roskakatoksesta, josta se nopeasti levisi koko ostokeskukseen.

– Kaikki ostokeskuksessa sijaitsevat liikehuoneistot tuhoutuivat palossa käytännössä kokonaan. Palossa tuhoutui lisäksi yksi ajoneuvo ja palo levisi myös viereiseen seurakuntakotiin. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta isompiin tulipaloihin liittyy aina riski myös ihmisten loukkaantumisista, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja sen epäillään lähteneen kahden alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Palosta aiheutui mittavat omaisuusvahingot. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö.

– Poliisilla on käsitys rikolliseen tekoon epäiltyjen henkilöllisyydestä ja heidän osaltaan asian selvittelyä jatketaan moniviranomaisyhteistyössä. Epäillyt eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta, Vallila jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi kiittää kaikkia silminnäkijöitä havainnoista. Ne ovat auttaneet asian selvittelyssä. Poliisi muistuttaa aikuisia siitä, että lasten tulitikkuleikkeihin ja roskien polttamiseen voi ja pitää asiallisesti puuttua itse tai ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Lue myös: Saariselän kauppakeskus tuhoutui yöllisessä tulipalossa – ”Toivon todella, että kukaan ei peru matkaansa”

Kommentoi Facebookissa