Saariselän kauppakeskus tuhoutui yöllisessä tulipalossa – ”Toivon todella, että kukaan ei peru matkaansa”

Syttymissyytä ei vielä ole pystytty arvioimaan, palossa ei tiettävästi sattunut henkilövahinkoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Kiinteistössä oli lähes 3000 neliötä ja vahinkojen suuruudeksi arvellaan jopa 10 miljoonaa euroa.

TULIPALO Saariselän kauppakeskus Kuukkeli tuhoutui viime yönä tulipalossa. Inari-Saariselkä Matkailu ja Inarin kunta etsivät parhaillaan K-market Kuukkelin kauppiaan Antero Ylävaaran kanssa väliaikaisia tiloja Kuukkelille, jotta palvelut matkailijoille ja paikallisille jatkuvat niin pian kuin mahdollista.

Tällä hetkellä K-Supermarket Ivalo toimittaa elintarvikkeita Saariselän alueelle kotiinkuljetuksella. Lisäksi alueella on paljon ravintola- ja välinevuokraamotoimintaa ja Nesteen huoltoaseman minimarket, joista matkailijat saavat välttämättömät tarvikkeet. Neste laajentaa myös tuotevalikoimaansa tilanteen johdosta pikaisesti.

– Olemme kaikki alueen toimijat todella pahoillamme Kuukkelin tilojen tuhoutumisesta. Teemme nyt alueen kunnan kanssa kaikkemme, jotta pystymme tarjoamaan väistötilat Kuukkelille niin pian kuin ikinä mahdollista, kertoo Inari-Saariselkä Matkailun markkinointijohtaja Hanna Kouri.

Kuukkelin kiinteistössä oli lähes 3000 neliötä. Vahinkojen suuruudeksi arvellaan jopa 10 miljoonaa euroa.

– Rakennuksessa on K-market, ravintola, Alko, välinevuokraamot, matkamuistomyymälä, tekstiilit, posti, matkahuolto, leipomo, ravintola, kauppias Antero Ylävaara luetteli Taloussanomille

Hiihtolomaviikot ovat alueelle tärkeät ja vaikeiden koronavuosien jälkeen kaivataan kipeästi kotimaan matkailua. Alueen kunnat ja yrittäjät ovatkin tehneet valtavasti töitä.

– Toivon todella, että kukaan ei peru matkaansa alueellemme valitettavan tapauksen johdosta. Matkailu ja palvelut jatkuvat ja yhteistyöllä pystymme paikkaamaan Kuukkelin jättämän ison aukon, jatkaa Hanna Kouri.

Liekit havainnut ohikulkija teki hälytyksen kello 3.47 ja ensimmäisenä paikalle ehti Saariselän oma pelastusyksikkö. Syttymissyytä ei vielä ole pystytty arvioimaan, palossa ei tiettävästi sattunut henkilövahinkoja.

Lue myös: Kerrostaloasunnon ovi vaurioitui räjähdyksessä – poliisi tutkii asiaa epäiltynä tuhotyönä

Kommentoi Facebookissa