Pääministeri Antti Rinne on mukana Pride-kulkueessa – ”Rohkeat ihmiset ovat pitäneet päänsä pystyssä”

Antti Rinne kertoo tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden olevan hänen hallitukselleen tärkeitä asioita.

Antti Rinne kertoo tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden olevan hänen hallitukselleen tärkeitä asioita. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Rinne on Suomen ensimmäinen pääministeri, joka osallistuu seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan tapahtumaan.

PRIDE Pääministeri Antti Rinne osallistuu lauantaina Helsinki Pride -kulkueeseen. Hän on Suomen historian ensimmäinen pääministeri, joka osallistuu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan vuosittain järjestettävään tapahtumaan.

– Vaikka ympäröivä yhteiskunta on ollut jopa vihamielinen, rohkeat ihmiset ovat pitäneet päänsä pystyssä. He ovat kulkeneet ylpeänä eteenpäin kohti yhdenvertaisuutta, jotta kaikki voisivat olla juuri sitä mitä ovat. He ovat kulkeneet eteenpäin, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi murtua, pääministeri kirjoittaa tasa-arvoa käsittelevässä kolumnissaan.

Helsingin poliisi arvioi viime vuonna, että Pride-kulkueeseen osallistui lähes 100 000 ihmistä. Se osoitti Rinteen mukaan upealla tavalla, että suomalaiset haluavat puolustaa ihmisoikeuksia ja lisätä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja ne ovat myös Rinteen hallitukselle tärkeitä asioita.

– Uskon, että tänä vuonna entistä suurempi määrä suomalaisia marssii Pride-kulkueessa. Olen itsekin mukana lauantain Helsinki Pridella ensimmäisenä Suomen pääministerinä. Maailma ei ole valmis, mutta suunta on eteenpäin kohti entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa – yhdessä, Rinne päättää.

Helsinki Pride -kulkueen lähtöpaikkana lauantaina 29.6. toimii Senaatintori, jossa on kokoontuminen klo 11.00 ja liikkeelle lähdetään klo 12.00. Kulkue päättyy Puistojuhlaan Kaivopuistoon. Kulkuereitti on Senaatintori – Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Eteläesplanadi – Kasarmikatu – Neitsytpolku – Kaivopuisto.

Lue myös: Helsinki Pride on yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista – kirkon väki jakaa halauksia

Kommentoi Facebookissa