Helsinki Pride on yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista – kirkon väki jakaa halauksia

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänä vuonna yksi Priden virallisista tukijoista, kulkue lähdössä Tuomiokirkolta.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänä vuonna yksi Priden virallisista tukijoista, kuvassa kulkue lähdössä Tuomiokirkolta. (Kuva Jan Ahonen)

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänä vuonna yksi Priden virallisista tukijoista.

PRIDE Tänään alkava seksuaalivähemmistöjen oikeuksia esiin tuova Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista.

Viikon ohjelmistoon kuuluu Helsinki Pride -yhteisön ja kymmenien muiden ohjelmajärjestäjien tuottamia tapahtumia maanantaista sunnuntaihin. Vuonna 2019 Pride-viikon ohjelmistossa on yhteensä 120 tapahtumaa yli 50 kohteessa.

Helsinki Pride -viikko nojaa vapaaehtoisiin ja monialaiseen yhteistyöhön. Tapahtumatuotannon ytimessä toimii muutamia työntekijöitä sekä noin 20-henkinen vapaaehtoistyöryhmä. Lisäksi tapahtuman parissa työskentelee kevään ja kesän aikana lähes 200 vapaaehtoista.

Myös pääkaupunkiseudun ev.-lut. seurakunnat ja useat kristilliset järjestöt ovat jälleen mukana Helsinki Pride -viikolla runsaalla tapahtumatarjonnalla. Kaivopuiston Puistojuhlassa Konttikirkko tarjoaa läsnäoloa, halauksia ja hiljentymistä. Myös piispat Teemu Laajasalo ja Björn Vikström ovat mukana Puistojuhlassa.

– Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluminen voivat edelleen olla asioita, jotka saattavat heikentää tai jopa katkaista välit perheeseen. Siksi olemme järjestäneet Konttikirkon luo halauspisteen. Jokainen voi saada halutessaan halauksen vanhemmalta tai isovanhemmalta, kertoo halauspistettä järjestänyt nuorisotyönohjaaja Mio Kivelä.

Priden aikana on vietetty Sateenkaarimessua jo vuodesta 2006, tänä vuonna messuun kokoonnutaan kahdesti. Sateenkaarimessua vietetään 28.6. klo 18 Kallion kirkossa. Samalla vietetään Kallion seurakunnan sateenkaarityön 20-vuotisjuhlaa. Sunnuntaina Helsingin tuomiokirkossa on Pride-viikon messu kello 10.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on yksi Priden virallisista tukijoista. Seurakunnilla ja kristillisillä järjestöillä on osasto Pride-kulkueessa lauantaina 29.6. Kulkue lähtee Senaatintorilta klo 12 ja päättyy Kaivopuistoon, jossa tapahtuma jatkuu puistojuhlana.

  • Katso Helsinki Pride 2019 -viikon koko ohjelma täältä

Lue myös: Suomalaisista 69,7 prosenttia kuuluu kirkkoon – yhä useammat vanhemmat jättävät lapsensa kastamatta

Kommentoi Facebookissa