Pääministeri Juha Sipilä kommentoi uusia seksuaalirikosepäilyjä – ”Teot herättivät minussa syvän inhon tunteen”

Pääministeri Juha Sipilä toteaa, että turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella.

Pääministeri Juha Sipilä toteaa, että turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Valtioneuvoston viestintäosasto on välittänyt pääministerin lausunnon Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyen.

SEKSUAALIRIKOKSET Saimme tänään tiedon, että Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen. Ymmärrän täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen.

Jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen. Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella. Hallitus on muuttanut vuoden alusta lakia niin, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen on helpompaa.

Poliisi tutkii tapauksen ja riippumaton oikeuslaitos tuomitsee.  Näiden tapausten tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi. Olen keskustellut asiasta myös sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa.

Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää.

Juha Sipilä

Pääministeri

Lue myös: Poliisi vahvistaa yhden uhrin kuolleen – uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia tutkittavana Oulussa

Kommentoi Facebookissa