Pääministeri Sanna Marin teki ensimmäisen työvierailunsa Viroon – tapasi pääministerin ja presidentin

Pääministeri Sanna Marin tapasi Tallinnassa Viron pääministerin Jüri Rataksen.

Pääministeri Sanna Marin tapasi Tallinnassa Viron pääministerin Jüri Rataksen. (Kuva Päivi Anttikoski/ Valtioneuvoston kanslia)

Hyvänä esimerkkinä yhteisistä digitaalisista palveluista on sähköisen reseptin käyttöönotto rajat ylittävästi.

PÄÄMINISTERI Pääministeri Sanna Marin teki perjantaina ensimmäisen työvierailunsa Viroon. Hän tapasi kollegansa pääministeri Juri Rataksen ja kävi myös kohteliaisuuskäynnillä presidentti Kersti Kaljulaidin luona.

Pääministerit keskustelivat maiden välisistä yhteistyöhankkeista etenkin energian, liikenteen ja eurooppalaisten ydinliikenneverkkojen kehittämisen sekä digitalisaation aloilla.

– Olen iloinen hyvin toimivasta yhteistyöstä, joka näkyy myös arjen tasolla. Yhteisten digitaalisten palveluiden kehittäminen avaa uusia mahdollisuuksia. Yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä on sähköisen reseptin käyttöönotto maidemme kansalaisille rajat ylittävästi, pääministeri Marin sanoi.

Pääministeri Marin kuunteli mielenkiinnolla kokemuksia Viron alkutaipaleelta YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvana jäsenenä. Kansainvälisissä asioissa tapaamisessa nousi esille myös Lähi-idän tilanteen huolestuttava kehitys.

Pääministerit vaihtoivat näkemyksiä Venäjästä ja Ukrainasta. Pääministerit totesivat, että Minskin sopimusten täysi toimeenpano on oleellista ennen kuin suhteissa Venäjän kanssa voisi tulla merkittäviä muutoksia. Myös ympäristönsuojelun merkitys Itämerellä ja Arktisella alueella nousi esille.

– Haluamme edistää EU:n kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, ja odotan tässä hyvää yhteistyötä Viron ja muiden samoin ajattelevien maiden kanssa, pääministeri sanoi.

Ympäristökysymyksistä ja ilmastopolitiikasta keskusteltiin myös tapaamisessa presidentti Kersti Kaljulaidin kanssa.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marinin ensimmäinen vierailu suuntautui Ruotsiin – perinteiden mukaisesti

Kommentoi Facebookissa