Pääministeri Sanna Marinin ensimmäinen vierailu suuntautui Ruotsiin – perinteiden mukaisesti

Pääministeri Sanna Marin tapasi Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin.

Pääministeri Sanna Marin tapasi Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin. (Kuva Päivi Anttikoski / Valtioneuvoston kanslia)

Sanna Marin ja pääministeri Stefan Löfven tapasivat Ruotsin Harpsundissa.

PÄÄMINISTERI Pääministeri Sanna Marin teki ensimmäisen kahdenvälisen vierailunsa perinteiden mukaisesti Ruotsiin. Pääministeri Marin tapasi kollegansa pääministeri Stefan Löfvenin Ruotsin pääministerin kesäasunnolla Harpsundissa.

Pääministerit keskustelivat laajasti kahdenvälisistä suhteista, EU-asioista sekä kansainvälisestä tilanteesta.

– Maidemme välinen yhteistyö on poikkeuksellisen tiivistä ja haluamme kehittää sitä vastaisuudessakin. Tiivis ja mutkaton yhteistyö tekee Pohjoismaista kokoaan suuremman toimijan Euroopassa ja kansainvälisesti, sanoi pääministeri Marin.

Pääministerit totesivat 25-vuotisen EU-jäsenyyden syventäneen yhteistyötä entisestään.

– Olemme samanmielisiä monissa unioniin liittyvissä kysymyksissä. Yhdessä voimme osoittaa vahvaa johtajuutta esimerkiksi ilmastokysymyksessä, oikeusvaltioperiaatteessa ja avoimuudessa, Sanna Marin jatkoi.

Pääministerit keskustelivat myös suurvaltasuhteista, Ruotsin ja Suomen välisestä turvallisuus- ja puolustusyhteistyöstä ja erityisesti Itämeren sekä arktisen alueen turvallisuuspoliittisen vakauden tärkeydestä.

Keskusteluissa oli keskeisesti esillä myös ajankohtainen Lähi-idän tilanne ja erityisesti Iranin ohjusiskut. Pääministeri Marin esitti osanottonsa Iranin lentokoneturmassa menehtyneiden ruotsalaisten vuoksi.

Pääministeri matkustaa seuraavaksi 10. tammikuuta Viroon tapaamaan kollegaansa pääministeri Ratasta.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marinin erityisavustajat nimitettiin – heitä on kaikkiaan seitsemän

Kommentoi Facebookissa