Paavo Väyrynen nukkui yön yli ja haluaa taas Keskustan puheenjohtajaksi – ”Teen vielä yhden yrityksen”

Hävittyjen presidentinvaalien jälkeen Paavo Väyrysen katse on jo Keskustan puheenjohtajavaaleissa.

Hävittyjen presidentinvaalien jälkeen Paavo Väyrysen katse on jo Keskustan puheenjohtajavaaleissa. (Kuva AOP)

Väyrynen aikoo palata eduskuntaan ja lupaa erota keskustapuolueesta, jos häviää puheenjohtajavaalit.

POLITIIKKA Sunnuntai-iltana Säätytalolla nähtiin presidentinvaalien tulosillassa pettynyt mies. Paavo Väyrynen hävisi vaaleissa Sauli Niinistön lisäksi Pekka Haavistolle ja Laura Huhtasaarelle. Pientä lohtua toi ainoastaan sijoittuminen Keskustan virallisen ehdokkaan Matti Vanhasen edelle.

– Vielä sunnuntai-iltana ajattelin, että ryhtyisin heti presidentinvaalien jälkeen johtamaan Kansalaispuolueen eduskuntavaalikampanjaa. Yön yli nukuttuani aloin ajatella, että samanmielisiä poliittisia voimia olisi ehkä mahdollista koota laajemminkin yhteen, Väyrynen kertoo.

Pääministeri Juha Sipilä on jo ilmoittanut, että lähtee tavoittelemaan uutta puheenjohtajakautta kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa. Hänellä on nyt kilpailija.

– Olen päättänyt, että teen vielä yhden yrityksen Keskustan pelastamiseksi. Asetun ehdolle Keskustan puheenjohtajan vaaliin ensi kesän Sotkamon puoluekokouksessa, Väyrynen ilmoittaa.

Väyrynen toteaa, että jos puoluekokous päättää Keskustan jatkavan nykyisellä linjallaan, hän eroaa puolueen jäsenyydestä, muodostaa Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän ja ryhtyy johtamaan sen vaalikampanjaa.

Jos Väyrynen taas tulee valituksi Keskustan johtoon, hän liittyy puolueen eduskuntaryhmään ja on ”valmis johtamaan sen voittoon seuraavissa eduskuntavaaleissa”. Molemmissa vaihtoehdoissa Väyrynen palaa eduskuntaan heti Sotkamon puoluekokouksen jälkeen 12.6.2018.

Puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen toimi Keskustan puheenjohtajana vuosina 1980–1990. Sen jälkeen hän on jo kolme kertaa tuloksetta yrittänyt palata uudelleen puolueen vallankahvaan.

Kommentoi Facebookissa