Pääkaupunkiseudun busseista liikkeellä neljännes – metro ja raitiovaunut eivät kulje

Iltapäivän linja-autoliikenteen tilanteesta ei ole vielä saatavissa tarkkaa arviota, koska työvuorot vaihtuvat iltapäivän aikana.

Iltapäivän linja-autoliikenteen tilanteesta ei ole vielä tarkkaa arviota, koska työvuorot vaihtuvat iltapäivän aikana. (Kuva Fotolia)

Iltapäivän tilannetta on vaikea arvioida, sillä työvuorot tulevat vaihtumaan.

LIIKENNE Tänään aamupäivällä Helsingissä alkavan SAK:n Senaatintorilla järjestämän mielenilmauksen sekä sen tukitoimien johdosta normaali työmatkaliikenne vaikeutuu pääkaupunkiseudulla huomattavasti.

HSL:n busseista on ollut perjantaiaamuna kello 7 aikaan liikenteessä noin neljännes normaalista tarjonnasta. HSL seuraa tilannetta verkkosivuillaan, ja sieltä voi myös etsiä vinkkejä bussilinjoista, joilla pääsee radanvarteen jatkoyhteyksien äärelle.

Esimerkiksi runkolinjat 550 ja 560 liikennöivät noin vartin vuorovälein. Aamuliikenteessä busseja on lähtenyt liikenteeseen ennakoitua enemmän. Iltapäivän tilanteesta ei ole vielä saatavissa tarkkaa arviota, koska työvuorot vaihtuvat iltapäivän aikana.

Ennen kuutta aamulla tapahtunut henkilövahinko Helsingin päärautatieasemalla aiheutti myöhästymisiä pääradan junille aamuliikenteessä, mutta muutoin junat kulkevat normaalisti. Metro- ja raitioliikenne käynnistyy lauantaiaamuna.

Vaikea sää voi vaikuttaa myös junaliikenteeseen. Erityisesti ratapihoille ja vaihteisiin pakkautuva lumi saattaa vaikeuttaa junien kulkua. Sekä kaukoliikenteessä että pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä voi tulla tänään joitakin myöhästymisiä ja vuorojen perumisia.

Kommentoi Facebookissa