Suomen ykköspelaaja jatkaa squashin Finnish Openissa – nousi tappiotilanteesta selvään voittoon

Olli Tuominen ei ole aikaisemmin kertaakaan hävinnyt. seuraavana vastassa olevalle Itävallan ykköspelaajalle.

Olli Tuominen ei ole aikaisemmin kertaakaan hävinnyt. seuraavana vastassa olevalle Itävallan ykköspelaajalle. (Kuva Squashliitto)

Olli Tuominen on enää ainoana suomalaisena mukana squashin ammattilaisturnauksessa.

SQUASH Suomen ykköspelaaja Olli Tuominen oli ainoa neljästä suomalaisesta, joka selviytyi toiselle kierrokselle squashin Savcor Finnish Open ammattilaisturnauksessa Mikkelissä. Turnauksen ykkössijoitettu, maailmanlistalla sijalla 48 majaileva Tuominen kukisti Englannin Miles Jenkinsin suoraan 3–0.

Ottelu ei ollut kuitenkaan helppo, sillä Tuominen oli häviöllä ensimmäistä erää jo 4–10. Suomalainen selvitti kuitenkin Jenkinsin kuusi eräpalloa ja vei erän lopulta 14–12 jatkopalloilla. Toinen erä oli selvempi (11–5), mutta kolmannessa väännettiin jälleen tiukasti. Tuominen onnistui ratkaisupalloissa löytämään oikeat lyönnit ja vei erän jälleen jatkopalloilla 12–10 ja koko ottelun siis 3–0.

Muista suomalaisista karsinnasta pääsarjaan selvinnyt Miko Äijänen oli vailla mahdollisuuksia Belgian Jan van den Herrewegeniä vastaan häviten suoraan 3–0. Velipoika Jami Äijänen taisteli kaksi ensimmäistä erää hyvin Englannin Charlie Leetä vastaan, mutta oli lopussa voimaton, ja Lee vei ottelun 3–0. Illan viimeisessä ottelussa Matias Tuomi joutui taipumaan Englannin Jaymie Haycocksille niin ikään 3–0.

Tuominen on siis ainoa suomalainen, joka jatkaa turnauksessa. Toisella kierroksella vastaan asettuu Itävallan ykköspelaaja Aqeel Rehman, jolle Tuominen ei ole aikaisemmin kertaakaan hävinnyt. Ottelu alkaa perjantaina klo 20.

EDIT 3.2.: Olli Tuominen kukisti toisen kierroksen ottelussa Aqeel Rehmanin 3–0. Vastus semifinaalissa oli Englannin kolmossijoitettu Adam Murrills, jonka Tuominen voitti 3–1. Loppuottelussa vastassa on turnauksen kakkossijoitettu Belgian Jan van den Herrewegenin. 

  • Lähde Suomen Squashliitto

Kommentoi Facebookissa