Paavo Väyrynen on erotettu Kansalaispuolueesta – syytös taloudellisista väärinkäytöksistä

Paavo Väyrysen pyrkiminen kilpailevan Keskustan eduskuntapuolueen puheenjohtajaksi on myös yksi erottamisen peruste.

Paavo Väyrysen pyrkiminen kilpailevan Keskustan eduskuntapuolueen puheenjohtajaksi on myös yksi erottamisen peruste. (Kuva AOP)

Keskustassa voidaan ilmoituksen mukaan käydä nyt hyvillä mielin puheenjohtajakamppailua.

PUOLUEPOLITIIKKA Kansalaispuolue ilmoittaa, että Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen on erotettu puolueesta tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

Kansalaispuolueen puoluehallitus kertoo joutuneensa erottamaan puolueen perustajan Paavo Väyrysen, koska hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta. Taloudellisten väärinkäytösten lisäksi luottamusaseman väärinkäyttö puoluehallituksen jäsenenä sekä pyrkiminen kilpailevan Keskustan eduskuntapuolueen puheenjohtajaksi ovat myös erottamisen perusteina.

Puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen. Kansalaispuolue toivottaa Paavo Väyryselle menestystä hänen omissa pyrkimyksissään ja lähettää terveiset Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle.

”Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaistua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat. Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne.”

STT:n mukaan Paavo Väyrynen tukijoineen taas katsoo, että erottaminen tehtiin tekaistuin perustein ja erottamiskokous oli laiton. Väyrysen joukot ovat olleet tänään omassa kokouksessaan, jossa puoluehallitukseen valittiin Seppo Hauta-aho, Akseli Erkkilä ja Paavo Väyrynen.

Väyrynen ilmoittaa pitävänsä maanantaina tiedotustilaisuuden. Kansalaispuolueen johto Sami Kilpeläinen, Piia Kattelus ja Tuula Komsi pitävät puolueen virallisen tiedotustilaisuuden puolestaan ensi keskiviikkona.

Kommentoi Facebookissa