Pahan virheen tehneet roistot saivat tuomion – murtautuivat vapaaottelutähti Makwanin ystävän taloon!

Makwan Amirkhani on tyrmännyt vapaaottelukehässä vastustajansa kahdeksassa sekunnissa, nyt osansa sai murtovaras.

Makwan Amirkhani on tyrmännyt vapaaottelukehässä vastustajansa kahdeksassa sekunnissa, nyt osansa sai murtovaras. (Kuva AOP)

Talossa oli paikalla vain 11-vuotias poika, murtokaksikko sai nyt tuomionsa myös oikeudessa.

RIKOS Maaliskuun alussa UFC-järjestön vapaaottelutähti Makwan Amirkhani päivitti sosiaaliseen mediaan lauantai-illan kuulumisia jännittävimpään dekkarityyliin.

Hän oli viettämässä rauhallista koti-iltaa grillaillen veljensä Irajin kanssa, kun isoveljen ystävä oli soittanut hätääntyneenä. Murtovarkaat olivat tunkeutuneet ystävän kotiin, ja paikalla oli ainoastaan 11-vuotias poika, piiloutuneena ja nappaamansa keittiöveitsi turvanaan.

Amirkhanin veljekset kiisivät paikalle mustan BMW:n renkaat Raision asvalttikaduilla sutien. He ehtivät ajoissa, isoveli kiersi talon taakse, sillä tarkoituksena oli saartaa rosvot. Sisälle päässyttä isoveljeä iskettiin ruuvimeisselillä selkään.

Makwan Amirkhani on tyrmännyt vapaaottelukehässä vastustajansa kahdeksassa sekunnissa, nyt hän latasi vihaisen takakäden suoran varkaan leukaperiin. Toinen varkaista pakeni.

– Ikinä ei pitäisi käyttää väkivaltaa siviilielämässä, mutta läheisen ollessa hengenvaarassa ihmisellä ei välttämättä ole muita vaihtoehtoja. Mikä minua enemmän ihmetyttää on se, että kaikista maailman taloista ja kodeista murtovaras valitsee sen, jota sattuu puolustamaan UFC-ottelija, Amirkhani kommentoi.

Ilta sai onnellisen lopun murtovarkaan ja Makwanin päädyttyä kuvattaviksi, tosin hieman eri merkeissä kuin urheilijatähden kanssa selfie-kuvaan halunnut pikkupoika. Viranomaiset saapuivat paikalle pienen odottelun jälkeen ja tilanne päättyi kiinni saadun varkaan raudoittamiseen.

Kaikista maailman taloista ja kodeista murtovaras valitsi sen, jota sattui puolustamaan UFC-ottelija.
Kaikista maailman taloista ja kodeista murtovaras valitsi sen, jota sattui puolustamaan UFC-ottelija. (Kuva UFC)

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi nyt asiasta tuomion. Varkaat, kaksi bosnialaista miestä saivat tuomion varkauksista ja törkeistä varkauksista, toinen myös kahdesta pahoinpitelystä.

Varkaan käyttämä ase oli 30-senttinen ruuvimeisseli, jolla hän oli ehtinyt haavoittaa Makwan Amirkhania muun muassa kaulaan, isoveljen selkään iskettynä ruuvimeisseli oli mennyt talvitakin läpi. Mies itse vakuutti oikeudelle olleensa tilanteessa niin sanotusti ottavana osapuolena.

Tuomion mukaan Amirkhanin veljesten toiminnassa oli kyse jokamiehen kiinniotto-oikeudesta, kohtuullisesta voimankäytöstä sekä alaikäisen suojelemisesta.

Ruuvimeisseliä käyttänyt mies tuomittiin 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistukseen törkeistä varkauksista ja kahdesta pahoinpitelystä. Toinen rosvoista sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta sekä 90 päivää yhdyskuntapalvelua törkeistä varkauksista ja avunannosta varkauteen. Muita varkauksia miehet olivat tehneet bussiyhtiön tiloihin sekä omakotitaloihin.

Toinen vastaajista on kertonut olevansa tyytymätön tuomioon ja tekevänsä valituksen, tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia. Tuomioista raportoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi Facebookissa