Hallitusrivit vahvistuivat yhdellä – Veera Ruoho valitsi kokoomuksen

Veera Ruohon valinnan kohdistuminen hallituspuolueeseen osattiin jo ennakoida.

Veera Ruohon valinnan kohdistuminen hallituspuolueeseen osattiin jo ennakoida. (Kuva AOP)

Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla on ensi eduskuntavaaleissa uusi tilanne.

EDUSKUNTA Yksi kansanedustaja on jälleen löytänyt kotinsa, kun perussuomalaisista lähtenyt poliisitaustainen Veera Ruoho ilmoitti valinneensa kokoomuksen. Ruoho lähti perussuomalaisista Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen, mutta ei ollut mukana irtautuneessa Sininen tulevaisuus -ryhmässä.

Muutama päivä sitten toinen koditon entinen perussuomalainen löysi myös oman ryhmänsä, kun Arja Juvonen palasi takaisin puolueeseen. Valintoja saattoi ennakoida, sillä hallituksen epäluottamusäänestyksessä Ruoho äänesti hallituksen luottamuksen puolesta, Juvonen vastaan.

– Päätös oli raskas. Pitkään loikkaan vaadittiin voimaa. En ole muuttunut, tavoitteet ovat samat, keinot erit. Kokoomus on puolueena uskottava, ja vaikuttava toimija, jolla on laaja ymmärrys kansalliseen turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, Veera Ruoho perusteli siirtymistään tiedotustilaisuudessa.

Ruoho oli yksi perussuomalaisten poliisikansanedustajista, jotka saivat ryhmältään rangaistuksen äänestettyään niin sanottua hallintarekisterilakia vastaan.

Ratkaisuihin sekä Ruoholla että Juvosella heijastui varmasti jo keväällä 2019 pidettävät eduskuntavaalit. Molemmat on valittu Uudenmaan vaalipiiristä. Päivän Lehti kirjoitti aiemmin asiasta tässä.

Sinisen tulevaisuuden kärkinimi Uudellamaalla Timo Soini jäänee 29 527 äänellään ensi vaaleista pois, kakkosehdokkaan puolustusministeri Jussi Niinistön äänimäärä oli 11 767. Kokoomuksen kärkinimi Alexander Stubb 27 129 äänellä on myös poissa, kakkosena valittiin Hjallis Harkimo 11 416 äänellä. Tilanne on molemmilla tahoilla samankaltainen.

Kokoomukselta pääsi Uudellamaalla viimeksi läpi yhdeksän ehdokasta, perussuomalaisilla seitsemän. Veera Ruoho vihjaisi hänelle aiemmin kerrotun, että puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa kaavailtaisiin Helsingin sijasta vielä tärkeämpään, äänestäjämäärältään Suomen suurimpaan vaalipiiriin Uudellemaalle veturiehdokkaaksi.

Kommentoi Facebookissa