Päihtynyt kuljettaja ei reagoinut pysäytysvaloon – poliisi puhallutti yllättyneen miehen liikennevaloissa

Kun auto pysähtyi punaisiin liikennevaloihin, poliisi jalkautui auton viereen.

Kun auto pysähtyi punaisiin liikennevaloihin, poliisi jalkautui auton viereen. (Kuva AOP)

Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

RATTIJUOPUMUS Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen klo 9 aikaan aamulla Heinolasta, missä ilmoituksen mukaan autoa tankannut mies oli vaikuttanut päihtyneeltä. Ennen kuin poliisi ehti paikalle, auto oli ehtinyt lähteä valtatietä 4 Lahden suuntaan.

Heinolan poliisipartio ei tavoittanut autoa, mutta alle 20 minuutin kuluttua ensimmäisestä ilmoituksesta samasta autosta tuli ilmoitus Lahdesta. Auto oli Kirkkokadulla virastotalon parkkipaikalla ja kuljettaja oli pysäköidessään ajanut katukivetystä päin. Auto oli myös pysäköity kahteen parkkiruutuun yhtä aikaa. Paikalle saapunut poliisipartio havaitsi miehen menevän autoon istumaan ja lähtevän liikkeelle.

Poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle Kirkkokadulla, mutta auton kuljettaja ei niihin reagoinut. Kun auto pysähtyi punaisiin liikennevaloihin, poliisi jalkautui auton viereen ja suoritti yllättyneelle kuljettajalle puhalluskokeen. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Autoa kuljettanutta 1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös: Poliisi kertoo rattijuopon puhaltaneen 6,50 promillen tuloksen – lukema on tappava

Kommentoi Facebookissa