Päiväkodeista ja kouluista kotiutetaan vähäisistäkin oireista – ”Pienten lasten koronatestaus on työnantajan etu”

Päiväkodeista kotiutetaan matalalla kynnyksellä lapsia, joilla on vähäisiäkin koronaoireita.

Päiväkodeista kotiutetaan matalalla kynnyksellä lapsia, joilla on vähäisiäkin koronaoireita. (Kuvituskuva Fotolia)

Monet vanhemmat joutuvat tilapäisen hoitovapaan turvin odottamaan lapsen pääsyä koronatestaukseen.

KORONAVIRUS Helsingin ensikoti ry:n toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila esittää, että työnantajat harkitsisivat työntekijöidensä alle kymmenvuotiaiden lasten koronatestauksen mahdollistamista.

– Nähtävissä on, että päiväkodeista ja kouluista kotiutetaan matalalla kynnyksellä lapsia, joilla on vähäisiäkin koronaoireita. Syksyn tullessa monet pienten lasten vanhemmat joutuvat tilapäisen hoitovapaan turvin odottamaan lapsen pääsyä koronatestaukseen, toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila toteaa.

Juttuvinkki: Koronavirustartuntoja Helsingissä 18 päiväkodin työntekijöillä – tartunta myös kahdella lapsella

Tämä vaikeuttaa Kurttilan mukaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista sekä asettaa julkisen terveydenhuollon testauskapasiteetin lujille.

– Työnantajien tulisi harkita, että ne kustantavat työntekijöiden alle 10-vuotiaiden lasten koronatestauksen. Se on sekä lapsen, työntekijän, työnantajan että yhteiskunnan etu. Lopulta työnantajalle tämä investointi on säästöä, Kurttila toteaa.

Helsingin ensikoti tuottaa palveluita intensiivistä tukea tarvitseville vauvaperheille. Sen palveluksessa on noin 80 työntekijää, ja ensikoti mahdollistaa työntekijöidensä alle kymmenvuotiaiden lasten koronatestauksen maksutta. Toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila toimi Suomen lapsiasiavaltuutettuna vuosina 2014–2019.

Lue myös: THL suosittaa viimein kasvomaskien käyttöä – ”Koronaviruksen leviämisen riski kasvaa nyt kun arki alkaa”

Kommentoi Facebookissa