Päivän sitaatti: ”Ihminen, joka ei tee virheitä, ei tavallisesti tee muutakaan.”

Viisas ihminen ei kuitenkaan tee samaa virhettä uudestaan.

Viisas ihminen ei kuitenkaan tee samaa virhettä uudestaan. (Kuva Fotolia)

Virheitä ei pidä pelonsekaisesti välttää ja siksi jättää tekemättä tärkeitä päätöksiä.

SITAATTI Erehtymisen filosofiasta löytyy kannustavia esimerkkejä jo latinankielisistä lentävistä lauseista. Niistä tunnetuin lienee ”Errare humanum est” eli ”Erehtyminen on inhimillistä”. Kuka tahansa voi erehtyä, eikä se tarkoita maailmanloppua.

Eikä kukaan opi tekemättä joskus virheitä. Sir Winston Churchillin mukaan viisasta miestä ei tunneta siitä, että hän ei tekisi virheitä, vaan siitä, että hän ei tee samaa virhettä uudestaan.

Virheitä ei pidä pelonsekaisesti välttää ja siksi jättää tekemättä tärkeitä päätöksiä.

”Ihminen, joka ei tee virheitä, ei tavallisesti tee muutakaan.”

Pahimmassa tapauksessa ihminen lamautuu virheiden pelossaan, eikä tee yhtään mitään. Sitaatti on merkitty 1800-luvulla eläneen William Connor Mageen nimiin.

Hän oli Irlannissa syntynyt vähäpätöisen kirkonmiehen poika, jonka sanavalmius, energisyys ja puhujanlahjat nostivat hänet Englantiin anglikaanisen kirkon Yorkin arkkipiispaksi. Nimitystään Magee sai kantaa vain puolitoista kuukautta, ennen 69-vuotiaana tapahtunutta kuolemaansa.

Mutta aina kannattaa yrittää. Menestys on kykyä olla menettämättä innostustaan toistuvista epäonnistumisista huolimatta, jos jatkamme Churchillin sanomiksi nimetyillä ajatuksilla.

Kommentoi Facebookissa