Pajtim Statovci ehdolla arvostetun National Book Awards -palkinnon saajaksi – ”Vahva haastaja”

Kirjailija Pajtim Statovci muutti Suomeen Kosovosta kaksivuotiaana.

Kirjailija Pajtim Statovci muutti Suomeen Kosovosta kaksivuotiaana. (Kuva Otava)

Tiranan sydän on saanut erittäin kiittävät arviot englanninkielisessä maailmassa.

KIRJAT National Book Awards on valinnut Pajtim Statovcin romaanin Tiranan sydän (engl. Crossing) ehdolle käännöskirjallisuuden sarjaan. National Book Award on englanninkielisen maailman merkittävimpiä kirjallisuuspalkintoja. Sen ovat aiemmin voittaneet muun muassa Joyce Carol Oates, John Irving, Philip Roth ja Jonathan Franzen.

Käännöskirjasarjan tuomarit ovat valinneet tänä vuonna 10 ehdokasta palkinnon saajaksi. Ehdokkaina ovat Pajtim Statovcin lisäksi muun muassa Olga Tokarczuck, Naja Marie Aidt, Vigdis Hjorth ja Laszlo Krasznahorkai. Voittaja julistetaan 20. marraskuuta 2019.

Pajtim Statovci: Crossing, käänt. David Hackston.
Pajtim Statovci: Crossing, käänt. David Hackston. (Knopf Doubleday)

David Hackstonin kääntämä Tiranan sydän on saanut erittäin kiittävät arviot englanninkielisessä maailmassa. Muun muassa The Guardian, The Monocle ja The New Yorker ovat ylistäneet romaanin väkevyyttä ja sen kerronnan kauneutta. Statovci on saanut kehuja erityisesti kielenkäytöstään sekä ainutlaatuisesta tavastaan käsitellä ulkopuolisuutta.

Myös kirjallisuuspalkinnon uutisoinnissa kansainvälinen media pitää Statovcia vahvana ehdokkaana palkinnon saajaksi. Muun muassa The New Yorker kirjoittaa Statovcin olevan ”vahva haastaja” nyt toista kertaa ehdolla olevalle puolalaiselle Olga Tokarczuckille.

Lue myös: Kevin Lankisen lukupiiri on houkutellut jo tuhansia – ”Tiedän kokemuksesta, miten koukuttavaa lukeminen on”

Kommentoi Facebookissa