Kevin Lankisen lukupiiri on houkutellut jo tuhansia – ”Tiedän kokemuksesta, miten koukuttavaa lukeminen on”

Kiekkomaalivahti Kevin Lankinen yllätti monet MM-kisojen aikaan kertomalla lukuharrastuksestaan.

Kiekkomaalivahti Kevin Lankinen yllätti monet MM-kisojen aikaan kertomalla lukuharrastuksestaan. (Kuva WSOY)

MM-pelaajien lukemiseen liittyi olennaisesti kirjoista keskusteleminen joukkuekavereiden kesken.

LUKEMINEN Kiekkomaalivahti Kevin Lankinen, yksi kevään maailmanmestarijoukkueen sankareista, kertoi kisojen aikaan lukuharrastuksestaan. Tunnustus tuntui ihmetyttävän monia ihmisiä. Kevin kertoi lukevansa Hanya Yanagiharan teosta Pieni elämä, ja kirjaa on sen jälkeen myyty lähes 5000 kappaletta.

MM-pelaajien lukemiseen liittyi olennaisesti kirjoista keskusteleminen joukkuekavereiden kesken. Syntyi käsite Lankisen lukupiiri, joka on avattu nyt kaikille. #lankisenlukupiiri on verkossa toimiva yhteisö, johon pääsee mukaan liittymällä Facebook-ryhmään. Ryhmään on liitynyt jo yli neljätuhatta kirjanystävää.

– Kohina lukupiiristä alkoi haastattelusta MM-kisojen aikaan. Se yllätti minut, koska kirjojen lukeminen on pitkään ollut minulle tärkeä ajanviete. Mietin silloin, että kokemustemme ja näkemystemme jakaminen laajemmankin piirin kanssa saattaisi olla aika hauskaa, Kevin Lankinen sanoo.

Syksyn aikana Kevin valitsee lukupiiriin itseään kiinnostavia kirjoja, joista voi keskustella ryhmässä. Niiden lisäksi jäsenet voivat jakaa sivustolla omia kirjavinkkejä ja lukukokemuksia.

– Tiedän kokemuksesta, miten koukuttavaa lukeminen on ja haluan lukupiiriini mukaan jokaisen luku- ja kirjoitustaitoisen. Samalla haluan omalla esimerkilläni vaikuttaa erityisesti nuorten lukuintoon ja kannustaa muitakin ihmisiä kirjojen pariin, Kevin jatkaa.

Lukupiiri toteutetaan yhteistyössä Werner Söderström Osakeyhtiön kanssa. Lukupiirin kautta tilattujen kirjojen tuotolla tuetaan Suomen Icehearts ry:n toimintaa. Lukupiirin ensimmäinen kirja selviää 5.9. mennessä.

Lue myös: Lukeminen on edelleen suosittua ajanvietettä – kirjoja lukee mielellään 85 prosenttia suomalaisista

Kommentoi Facebookissa