Palloliitto sopimukseen – historialliseen tekoon yltäneelle Huuhkajien valmentajalle jatkoa

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. (Kuva Palloliitto)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. (Kuva Palloliitto)

Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana. Uusi pesti jatkuu Qatarin 2022 MM-kisoihin saakka.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallisesti ensi kertaa EM-lopputurnaukseen valmentanut Markku Kanerva jatkaa tehtävässään EM-kisojen jälkeen. Palloliitto tiedotti Kanervan jatkosopimuksesta lauantaina.

EM-kisojen jälkeen Kanervan uusi sopimus kattaa Kansojen Liigan seuraavan rupeaman ja MM-karsinnat Qatarin MM-lopputurnauksen. Jos Suomi MM-kisoihin selviää, valmentaa Kanerva Huuhkajia marras-joulukuussa 2022 pelattavassa MM-turnauksessa.

– Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta ja kiitollinen siitä, että luottoa löytyy. Nautin äärettömän paljon työskentelystä A-maajoukkueen kanssa, ja ensi kesän EM-kisat tulee olemaan upea sekä mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle. Se antaa meille jälleen mahdollisuuden kehittää prosessiamme eteenpäin, Kanerva hehkuttaa Palloliiton tiedotteessa.

Kanerva voi nyt rauhassa keskittyä työhönsä. Sopimusneuvotteluihin ei tarvitse käyttää aikaa.

– Itselleni on tärkeää, että saamme toiminnalle jatkuvuutta. Etenemme nyt vaihe kerrallaan kesän EM-kisoista syksyn Nations Leagueen ja siitä edelleen MM-karsintoihin, päävalmentaja Kanerva kommentoi jatkosopimuksen merkitystä.
Myös Palloliitossa ollaan iloisia.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kanervan työhön niin tulosten valossa kuin niiden takana. Kanervan johdolla Huuhkajat on johdattanut koko suomalaisen jalkapallon uudenlaiseen nosteeseen, kommentoi Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

Lahti on tyytyväinen, että sopimukseen päästiin hyvissä ajoin ennen EM-kisoja.

– Arvostamme Kanervan työtä ja halusimme hyvissä ajoin varmistaa hänelle parhaan mahdollisen työrauhan valmistautua EM-lopputurnaukseen ja tuleviin haasteisiin myös sen jälkeen. Kanervan johdolla Huuhkajat on osoittanut sellaista kunnianhimoa, kehittymisen tahtoa ja intohimoa, josta koko suomalainen yhteiskunta voi ammentaa innoitusta, Lahti perustelee.

Taloudellisia asioita ei kerrottu. Eri lähteiden mukaan Kanerva sai mukavan palkankorotuksen, johon Palloliitolla varmasti on varaakin, kun EM-kisapaikasta tulee noin 10 miljoonan euron bonusraha.

Ennen valmentajauraansa luokanopettajana työskennellyt HJK:n pelaajalegenda Kanerva valmensi Suomen nuorten maajoukkueen 2009 EM-kisoihin. A-maajoukkueen päävalmentajana hän toimi ensi kertaa keväällä 2011 tilapäisellä pestillä. Toisen tilapäisen pestinsä A-maajoukkueen päävalmentajana hän sai loppuvuodeksi 2015, kun Mixu Paatelainen sai potkut.

Kanerva nousi apuvalmentajan paikalta jälleen Huuhkajien päävalmentajaksi 2017, kun Hans Backe sai potkut. Loppu onkin historiaa. 2018 Suomi voitti Kanervan komennossa Kansojen Liigan lohkonsa ja 2019 Huuhkajat sijoittui EM-karsintalohkossaan toiseksi saavuttaen paikan EM-kisoihin.

Jalkapallon EM-turnaus pelataan 12.6.–12.7. Suomi kohtaa alkulohkossaan Tanskan 13.6. Kööpenhaminassa, Venäjän 17.6. Pietarissa ja Belgian 22.6. Pietarissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin pettymyksille jatkoa – tilanne on jo tukala

Kommentoi Facebookissa