Pankkiautomaattivarkauteen epäillyt vangittiin – ”Tekijät olivat anastaneet ensin pyöräkuormaajan”

Pankkiautomaatin anastuspaikka Mäntsälässä. (Kuva Poliisi)

Epäillyt tekijät saapuivat hakemaan piilotettua peräkärryä ja automaattia, jolloin poliisi otti heidät kiinni.

VARKAUS Mäntsälässä 31.5. perjantain vastaisena yönä tapahtuneeseen pankkiautomaattivarkauteen epäillyt vangittiin sunnuntaina 2.6. Poliisi tiedotti ja pyysi silminnäkijähavaintoja tapauksesta heti tekopäivän aamuna.

– Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että ennen tekoa epäillyt tekijät olivat anastaneet ensin pyöräkuormaajan Mäntsälästä ja sitä apuna käyttäen pankkiautomaatin niin ikään Mäntsälässä sijaitsevan kiinteistön seinästä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä.

Tämän jälkeen epäillyt tekijät olivat pyöräkuormaajan avulla nostaneet automaatin käytössään olleen ajoneuvon perässä olleeseen kuomullisen peräkärryn kyytiin ja poistuneet paikalta.  Pyöräkuormaajan epäillyt hylkäsivät kiinteistön pihaan.

– Saimme haltuumme valvontakameratallenteita sekä pyöräkuormaajan että pankkiautomaatin anastuspaikoilta. Myöhemmin saman päivän aikana poliisi löysi teossa käytetyn peräkärryn, joka oli piilotettu, peitetty ja jätetty niin sanotusti jäähtymään. Epäillyt tekijät saapuivat vielä saman päivän iltapäivällä hakemaan peräkärryä ja automaattia, jolloin poliisi otti heidät kiinni, Jämsä jatkaa.

Kaikki paikalta kiinniotetut epäillyt vangittiin sunnuntaina 2.6.2024. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä moottorikulkuneuvon varkauteen ja törkeään varkauteen.

Lue myös: Pankkiautomaatti anastettiin viime yönä – poliisi julkaisi tiedot tekijöiden käyttämästä autosta

Kommentoi Facebookissa