Parayleisurheilun EM-kisat alkoivat mitalisateella – Leo-Pekka Tähdelle kultaa

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähdellä on vielä kolme matkaa edessä EM-kisoissa.

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähdellä on vielä kolme matkaa edessä EM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi on saanut jo neljä mitalia Berliinissä pidettävissä parayleisurheilun EM-kilpailuissa.

PARAYLEISURHEILU Jos mitalit karttoivat suomalaisurheilijoita Berliinissä pidetyissä yleisurheilun EM-kisoissa, toisin on samassa kaupungissa 20.–26. elokuuta järjestettävissä parayleisurheilun EM-kilpailuissa.

Kirkkain tähtemme, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti vei EM-kultaa T54-luokan 200 metrillä kisaennätyksellä 24,74. Hopealle kelannut hollantilainen Kenny van Weeghel jäi liki sekunnin.

– Oli iso yllätys, että voittomarginaali oli noin iso. 150 metrin kohdalla oli outo olo. Olen tottunut siihen, että kaverit tulevat lopussa ohitse, mutta nyt ei näkynyt ketään oikein missään. Annoin vain mennä maaliin rennosti ja nautin loput 50 metriä, Tähti kommentoi Yle Urheilulle.

Ratapinnoite Berliinissä on Tähden mukaan hidas ja finaalissa vastatuultakin oli 0,6 metriä sekunnissa. Tähti jäi silti vain 34 sadasosasekuntia kauden parhaastaan. Edessä Leo-Pekka Tähdellä on vielä kolme matkaa kisoissa.

Toni Piispanen ehti ennen Tähteä jo avaamaan Suomen mitalitilin. Suomen ensimmäisen mitalin parayleisurheilun EM-kisoista oli hopeinen, Piispanen kelasi T51-luokan 100 metrin kisassa toiseksi. Piispasellakin on vielä edessä 200 metrin kilpailu.

Amanda Kotaja lähti pyörätuolikelauksen T54-luokan 200 metrin finaalissa hienosti ja johti kilpailua pitkään. Loppusuoralla kaksi kilpailijaa kiri suomalaisen ohi ja Kotaja sai näin pronssia. Kotajan päämatka kisoissa on 100 metriä.

Neljännen mitalin eli EM-pronssia nappasi T11-luokan pituushyppykilpailussa Ronja Oja kauden parhaalla tuloksellaan.

Lue myös: Saldona EM-kisoissa pistesijoja ja neljän tuhannesosan tappio – ”Vetter vissiin halusi olla Ruuskanen”

Kommentoi Facebookissa