Parikymppiset miehet tunkeutuivat asuntoon yöllä ikkunasta – nukkumassa ollut asukas pahoinpideltiin

Poliisi muistuttaa, että asunnon turvallisuutta voi lisätä vaikeuttamalla murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan kohteen.

Poliisi muistuttaa, että asunnon turvallisuutta voi lisätä vaikeuttamalla murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan kohteen. (Kuva AOP)

Poliisi pyytää havaintoja törkeästä kotirauhan rikkomisesta Imatralla.

KOTIRAUHA Imatralla tunkeuduttiin yksityiseen asuntoon avoimesta ikkunasta ja pahoinpideltiin nukkumassa ollut asukas lauantaiyönä 12.6. noin klo 3.30 Vuoksenniskan kaupunginosassa Vaahterarinteellä.

Asianomistaja loukkaantui pahoinpitelystä. Tekijät olivat asukkaan mukaan parikymppisiä miehiä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä kotirauhan rikkomisena ja törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559.

Poliisi muistuttaa, että asuntoon kohdistuvia rikoksia voi ennaltaehkäistä ja turvallisuutta voi lisätä vaikeuttamalla asuntoon murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan kohteen. Lukitse kaikki asunnon ovet ja ikkunat sekä käytä asunnon turvalukkoa. Jos et ole varma, missä kaikki kodin avaimet ovat, vaihda lukot.

Myös piha kannattaa valaista, pidä lisäksi valoja, jos asunto on tyhjillään. Varkaat valitsevat mieluummin hämärän kohteen. Tyhjennetty postilaatikko ja tehdyt lumityöt viestivät myös siitä, että asunnossa on asukkaat paikalla.

Lue myös: Korona-aika lisäsi murtoja pyöräkellareihin – yleiset tilat voivat olla varkaille helpompi kohde kuin asunnot

Kommentoi Facebookissa