Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö – nyt vietetään valtakunnallista viikkoa

Partiolaiset kohtasivat Helsingin Senaatintorilla Partioviikon juhlassa myös viime vuonna.

Partiolaiset kohtasivat Helsingin Senaatintorilla Partioviikon juhlassa myös viime vuonna. (Kuva Suomen Partiolaiset/Esko Raikunen)

Monilla paikkakunnilla järjestetään PopUp-partiokoloja ja muita kaikille avoimia tapahtumia.

HARRASTUS Tällä viikolla 17.–23.4.2017 vietetään valtakunnallista Partioviikkoa. Partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Partioviikolla muun muassa esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia ja iltanuotioita sekä kisaillaan partiotaitokisoissa.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa.

Monilla paikkakunnilla järjestetään PopUp-partiokoloja ja muita kaikille avoimia tapahtumia. Esimerkiksi Inkoossa, Sipoossa, Järvenpäässä, Kirkkonummella, Hyvinkäällä, Lohjalla ja Lappeenrannassa voi tuotustua eri tapahtumissa partiotoimintaan. Ylivieskassa on sunnuntaina 23.4. mahdollisuus osallistua kaikille avoimelle Yhdessä Metsään -metsäretkelle.

Helsingissä Partioviikko huipentuu sunnuntaina 23.4. keskustassa järjestettävään paraatiin, johon osallistuu yli 3000 partiolaista eri puolilta Uuttamaata. Myös Etelä-Karjalan partiolaiset kokoontuvat samana päivänä paraatiin Lappeenrannassa.

Partioviikolla partiolaiset kampanjoivat toista kertaa myös sosiaalisessa mediassa. Torstaina 20.4. järjestettävän Paremman johtajuuden päivän tavoitteena on edistää arvopohjaista ja parempaa johtajuutta inspiroimalla nykyisiä ja tulevia johtajia. #parempaajohtajuutta -kampanjan videoilla tunnetut johtajat kertovat kokemuksistaan ja ajatuksistaan liittyen hyvään johtamiseen.

– Yhteiskunta tarvitsee parempaa johtajuutta. Partiossa me uskomme, että hyvällä johtamisella isotkin ongelmat voidaan ratkaista. Sitä varten tarvitsemme lisää nuoria skarppeja johtajia, jotka osaavat tunnistaa sekä omat että johdettaviensa arvot ja oivaltavat, mistä erilaisten ihmisten johtamisessa on kyse”, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Partioliikkeen vapaaehtoiset antavat vuosittain yli kolme miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta. Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko.

  • Partioon liittymisestä saat lisätietoa tästä.

Kommentoi Facebookissa