Patrik Laineella hurja saldo NHL:ssä – Sidney Crosby jäämässä taakse

Patrik Laine on laukonut Winnipeg Jetsin paidassa hurjan määrän maaleja.

Patrik Laine on laukonut Winnipeg Jetsin paidassa hurjan määrän maaleja. (Kuva AOP)

Patrik Laine sai NHL:ssä 130 maalia täyteen. Nykypelaajista vain kaksi on yltänyt alle 22-vuotiaana moiseen.

JÄÄKIEKKO Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets kukisti Stanley Cup -mestaruutta puolustavan St. Louis Bluesin vieraissa 4-2. Maali oli Laineelle kauden 20. NHL:ssä Laine on tehnyt urallaan nyt 130 maalia.

Vuonna 2016 NHL:ssä aloittaneesta Laineesta tuli yhdeksäs pelaaja, joka on tehnyt 130 maalia alle 22-vuotiaana. Nykypelaajista moiseen ovat pystyneet vain Steven Stamkos ja Sidney Crosby.

Stamkos teki alle 22-vuotiaana 153 ja Crosby 132 maalia. Laine täyttää 22 vuotta huhtikuun 19. päivänä. Hänellä on hyvä mahdollisuus nousta Crosbyn ja alle 22-vuotiaana 133 maalia tehneen Brian Bellowsin edelle.

Nykyajan jääkiekossa maalinteko on vaikeampaa kuin esimerkiksi 1980-luvulla, jolloin maalinteko oli huomattavasti helpompaa. Lainetta voi hyvällä syyllä pitää yhtenä ikäpolvensa merkittävimmistä pelaajista.

Tammikuun lopussa synkistellyt Winnipeg on nyt saalistanut helmikuun kolmesta ottelustaan viisi sarjapistettä. St. Louis ei ollut puolestaan hävinnyt kotonaan varsinaisella peliajalla kahteen kuukauteen. Jaksoon mahtui 10 voittoa ja yksi jatkoajalla tullut tappio.

NHL-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Jansen Harkins ja Laine veivät Winnipegin 2-0 -johtoon. Jets pääsi toisen erän alkupuoliskolla vastahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Laine iski vieraiden toisen osuman suoraan Mark Scheifelen tarjoilusta.

St. Louis nousi vielä rinnalle. Andrew Coppin maali hieman ennen päätöserän puoliväliä oli kuitenkin isännille liikaa. Niklaj Ehlers sinetöi Jetsin voiton tyhjiin.

Winnipeg nousi Läntisen konferenssin playoff-viivan tuntumaan. St. Louis jatkaa lännen kärkipaikalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonilta komea esitys – Venäjä nollatiin

Kommentoi Facebookissa